Реклама

https://www.gerb.bg/bg

При 10% заболели ученици се преминава към онлайн обучение

Снимка: БГНЕС

МОН ще се съобрази с получените днес указания на Министерството на здравеопазването (МЗ) за корекции в първоначалния вариант на насоките. Сред най-важните от тях са задължителното носене на маски от всички възрастни, независимо дали са ваксинирани или не, както и минаването към обучение от дистанция при 10% заболели ученици. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след заседанието на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование, който обсъди Насоките за обучение в условията на извънредна епидемична обстановка.

По думите му се прави възможното всички първокласници да празнуват първия си учебен ден в двора на училището. В това отношение може да ни попречи само тъмночервеният сценарий, при който 14-дневната заболеваемост надхвърли 500 на 100 000 души на областно или национално равнище, допълни той.

Социалните партньори приеха единодушно предложените от МОН четири сценария за действие при различните равнища на заболеваемост. Те дадоха и някои конструктивни предложения, които ще бъдат взети предвид при изготвянето на заповедта на министъра за изпълнение на насоките.

Как ще започне учебната година на 15 септември все още е рано да се каже, подчерта Денков. Това ще зависи от нивата на разпространение на заразата към онзи момент. „Имаме разписан механизъм за реакция при всяка ситуация. Едно от основните предимства на разработените насоки е, че дават голяма гъвкавост според заболеваемостта в конкретните села, градове, общини и области. Ето защо на едни места началото може де е присъствено, на други – в електронна среда. Това зависи също от размера на училището и възможностите за спазване на противоепидемичните мерки„, допълни той.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

МВФ предупреждава за икономическите рискове от военните конфликти

Международният валутен фонд (МВФ) в петък не успя да издаде...

ГЕРБ-СДС искат засилени мерки за сигурност около храм „Света Неделя“ в София

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС)...

Енергийният служебен министър ще предоговоря с „Боташ“ (ОБНОВЕНА)

Депутатите приеха доклад за дейността на Временната комисия за...

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

Калин Стоянов: Бившият директор на ГДБОП се е срещал с Нотариуса

По негово време жената на Нотариуса е назначена в МВР

Главчев продължава с масовата смяна на заместник министри

В Министерството на иновациите и растежа, МОСВ и МТСП

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е...

Делян Пеевски: Радев да подписва указите, че утре може и да няма президент (ВИДЕО)

Съгласно Конституцията Румен Радев е длъжен да подпише указите...

Средната заплата на българина се е увеличила над 2 пъти от 2014 г. насам

Годишният общ доход средно на лице от домакинство е...

Росен Желязков спира микрофона на депутатите (ДОКУМЕНТ)

Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img