Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Президентът призна има ли топла връзка между кабинета му и Божков и заговори за кюлчета и мутри

Румен Радев, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Президентът Румен Радев за първи път коментира завихрилия се скандал около твърдението, че има топла връзка между служебния кабинет и партията на обвинения в 19 престъпления и укриващ се в Дубай бизнесмен Васил Божков – „Българско лято“.

Припомняме, че политологът доц. Огнян Минчев хвърли бомба, като заяви, че Елена Павлова Фичерова-Караиванова, която стана началник на кабинета на вътрешния министър Бойко Рашков, е кандидат за депутат от партията на Божков.

От 11 години кой е на власт? Олигархията е на Борисов. Тук има железен закон – всяка олигархия се стреми да започне да работи със следващото управление. Някакви сънища чувам – прочетох писания. Няма как олигархията на Божков и на когото искате, да стане олигархия на Радев. Ние имаме различна ценностна система, те даже не се пресичат. Моята и на предишния премиер. Там има изкуство всички собствени грехове да се прехвърлят на другите„, категоричен бе пред БНР държавният глава.

Радев подчерта, че България няма друг шанс, освен политическо единение.

С болка се съпоставяме спрямо другите държави, винаги сме на последно място, но трябва да търсим причините за това. До идването на Борисов имахме сходни икономически траектории с Румъния, даже бяхме по-добре, след това – да видим данните„, коментира още той.

Когато има политически риск от експроприация на бизнеса, било то от държавата или от олигархични кръгове около управляващите, когато има вмешателство в работата но регулаторните органи, когато законодателството е абсолютно непредвидимо и когато съдебната система не може да защити хората да правят конкурентен, открит и честен бизнес, виждаме какви са резултатите – не са в наша полза. Тези неща трябва да променим. България има огромен потенциал. България има прекрасни хора и дадености, но това, което не сме имали, е адекватни институции, които да дадат възможност на тези хора да разгърнат своя потенциал тек – в България„, изрази мнение президентът.

След като в страна, макар и член на ЕС и НАТО, министър-председателят спи с пистолет до главата си, въпреки че НСО го пази, това означава, че в тази страна има мутри. След като има шкафчета на управляващи, натъпкани с евра и злато, това означава, че има мутри. Защото, ако това е вярно, тези пари не са от заплати, значи някой трябва да е рекетиран, значи има мутри. След като прокуратура, ДАНС, КФН изпращат да размазват физиономии на неудобни бизнесмени, значи има мутри. Разбира се, че тези хора се притесняват да не би да изплуват злоупотребите им, притеснения, че ще бъдат отбити от потоците на публичните финанси, където досега е имало безнаказано гребане. И най-вече притеснение да не би да се проведат честни избори, защото те могат да доведат до една друга политическа конфигурация„, скочи остро Радев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ало измамници завлякоха с над 40 000 лв. възрастна жена в София

Софийската районна прокуратура (СРП) е привлякла към наказателна отговорност...

БСП вадят на светло договора с Боташ (ВИДЕО)

ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора с...

Председателят на СОС предлага Благовест Георгиев да бъде освободен от всички позиции

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, заедно със...

ФБР: Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ

Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img