Президентът: В желанието си да уцели мен, Петков простреля Нинова

Views 58266
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Френското предложение за Северна Македония съдържа голяма част от основните български изисквания, но можеше да е много по-успешно, ако нашите политици имаха по-голямо внимание към целия този процес. Това заяви президентът Румен Радев от авиобаза „Граф Игнатиево“, където се отбелязват 110 години българска бойна авиация..

Според него това е било възможно, „ако дипломатите от МВнР разчитаха не само на президентската институция, не пилееха много време и енергия в опита си да вкарат разнопосочната политика на министър-председателя в приемливи рамки“.

Той подчерта, че отдавна настоява македонските българи да бъдат вписани в Конституцията на РСМ. По негови думи е парадоксално, че е било по-лесно да бъдат убедени френският президент и европейските лидери, отколкото българския премиер, чийто кабинет, според Радев, не е поел отговорност за действията си и не е оставил на българските институции достатъчно време да се запознаят с казуса.

Що се отнася до гаранцията за културно-историческото наследство, учебниците, езика на омразата, които се защитават именно в този двустранен протокол, вчера народните представители гласуваха празен чек за нещо, което мнозина от тях така и не успяха да се запознаят, което категорично не предоставя необходимите механизми и срокове за защита„, отбеляза държавният глава.

Според него това ще постави следващите български правителства в настоящето положение – да водят безплодни спорове с македонската страна.

Относно КСНС той подчерта, че това е закрито заседание.

Аз наистина държа всеки участник да има свободата да отстоява своите позиции. Мога само да споделя, че вие чакахте долу 5 часа, в които категорично настоявах македонските българи да се впишат в Конституцията и това да бъде задължително условие за начало на преговори за присъединяване. Министър-председателят Петков, неговите министри и всички участващи партии, с изключение на една – ИТН, отхвърлиха това предложение и го приеха едва когато то дойде чрез президента Макрон„, коментира Радев.

Той определи като показателно интервюто в британското издание „Гардиън“, в което Кирил Петков заяви, че България би станала „мека държава“, ако има служебно правителство.

Първо, премиерът лично призна, че България изнася оръжие за Украйна. И, второ, в своето желание да уцели мен, той простреля г-жа Нинова, която оглавява комисията, която отговаря за издаване на разрешителни за това оръжие„, отбеляза Радев.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Британското МО: Русия е отстранила ключови генерали от постовете им

Русия вероятно е отстранила няколко генерали от ключови командни длъжности в конфликта в Украйна този месец. Това съобщава британското министерство на отбраната, цитирано от „Ройтерс“. „От началото на юни е много вероятно руското висше командване да е отстранило няколко генерали от ключови оперативни командни роли във войната в Украйна„, отбелязва […]