Превозвачите в туризма готвят нов протест, искат и среща с премиера

Прочитания 137
0 0
Бойко Борисов, снимка: БГНЕС

Превозвачите в туризма настояват за среща с премиера, съобщава БНР.

От Националното сдружение „Случаен превоз“ заявиха, че след протестното им автошествие не са били предприети реални действия по исканията им.

Регионалният координатор за Бургаска област Добромир Симов поясни обясни, че предприетите до момента мерки са неприложими за сектора.

Дори и нисколихвените кредити, на които толкова разчитаме от Българската банка за развитие, се оказаха, че чрез търговските банки ще бъдат на 5.5%, до 80% обезпечение, 20% трябва да осигурим ние, посочи той и допълни, че трудно се приемат като залог транспортни средства, а те нямат какво друго да заложат.

Чуваемост след протестното автошествие имаше, но не и реални действия, обобщи Симов.

Превозвачите в туризма се надяват на възстановяване на работата от края на месеца и обеми на половина от предходния летен сезон. Симов обаче е категоричен, че това няма да стане без спешни мерки за спасяване на бранша. Той поясни, че исканията остават същите – безлихвени кредити, грантове, отлагане на данъци и осигурителни прагове. Всички мерки, обявени до момента, ще започнат да действат юли или август по „Иновации и конкуретноспособност“ или отпускането на 290 лева за шофьор или служител на транспортна фирма, посочи той.

При липса на реакция Националното сдружение „Случаен превоз“ ще организира втори, по-мащабен протест. Превозвачите очакват към тях да се присъединят екскурзоводи и туроператори. Отделно ще търсят среща с ръководствата на Летище Бургас, „Слънчев бряг“ АД и община Несебър в опит да предоговорят по-изгодни условия за работа на територията на аеропорта и курорта.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВСС отмени отсраняването на следовател от Софийската прокуратура

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отмени свое решение, с което временно отстрани от длъжност Надежда Тодорова Куюмджиева – следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура, съобщават на сайта на ВСС. Решението е да се изпрати препис от искането на Главния прокурор до СГП, както и да се даде възможността на […]