Превозвачите няма да протестират неделя

News24sofia.eu
Прочитания 3133
0 0

Превозвачите отмениха протеста си за неделя в София. Те ще се съобразят с двете големи спортни събития в столицата в същия ден, съобщи Нова телевизия. Тогава ще се проведат финалът за Купата на България между „Левски“ и ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“ и благотворителният полумаратон, в които се очаква да се включат десетки хиляди фенове и участници. От Съюза на международните превозвачи съобщават, че са готови за диалог.

От там сега ще насочат всички свои усилия и ресурси именно към големия протест на 18 май, когато ще поставят още веднъж своите искания за намаляване с 50% на акциза на горивата и отпадане на биокомпонентът за 6 месеца, както и за мораториум върху готвеното увеличение на размера и обхвата на тол таксите от 1 юли 2022 г. и осигуряване на необходимите средства за гарантиране на транспортната услуга на българските граждани.

Припомняме, че превозвачите обявиха национален протест преди дни, със следните искания:

  1. Премахване на биокомпонента в горивата за 6-месечен период.
  2. Намаляване на акциза на горивата с 50% за период от 6 месеца.
  3. Мораториум върху разширяването на обхвата и размера на ТОЛ таксата, планирано от правителството за юли 2022 г.
  4. Осигуряване на необходимите средства за гарантиране на транспортната услуга на българските граждани – субсидии за нерентабилните линии и компенсации за преференциалните пътувания на ученици, пенсионери и другите правоимащи групи в реален размер, защото в момента превозвачите субсидират транспорта, а не държавата субсидира превозвачите.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Песков за "Азовстал": Ще действаме съгласно заповедта на президента

Руската федерация изхожда от заповедта на президента Владимир Путин относно блокираните украински военни в завода „Азовстал“. Това заяви пред журналисти в петък прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, коментирайки изявленията на украинския вицепремиер Ирина Верешчук за желанието на Киев да подпише документ за евакуация от завода, предава ТАСС. „Изхождаме от

Read More »