Премиерът Янев: Нужно е стабилно мнозинство в НС, отстояващо приоритети (ВИДЕО)

Има визии като на служебния кабинет

Прочитания 9204
0 0

Оптимист след първото заседание на новото 46-то Народно събрание бе служебният премиер Стефан Янев. Сформирането на стабилно мнозинство – това следва да е основният приоритет на новоизбраните народни представители, подчерта той пред представителите на медиите в кулоарите на парламента.

Силно се надявам да се сформира стабилно мнозинство в един обозрим срок, тъй като това е необходимо за всички българи„, посочи Янев.

По думите му в декларациите на парламентарно представените политически сили са се откроили приоритети и визии, които съвпадали с тези на служебния кабинет. Такива били приоритетите относно харченето на публичните средства, тези в сфери като образование и здравеопазване. Съдебната реформа, която е била заявена като приоритет, също е крайъгълен камък в нужните бъдещи промени, смята министър-председателят.

Той не коментира дали са били водени разговори с министри от неговия кабинет да влязат в евентуално бъдещо управление.

Няма да коментирам отделни личности„, отсече премиерът.

Всичко е възможно„, каза Янев по отношение на предложението на Мая Манолова, лансирано преди дни, служебният кабинет да бъде гласуван за постоянен. Важни били не лицата, а стабилното мнозинство и ясно изразените приоритети.

Премиерът с представители на правителството дойдоха пеша, изминавайки пътя по жълтите павета в центъра на София от Министерски съвет до Народното събрание. Преди заседанието Стефан Янев отказа да коментира събитията от деня.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Иванов се надява на правителство с първия мандат (ВИДЕО)

Бибикян призовава за доверие между народните избраници