Премиерът уволни зам.-министъра на околната среда Красимир Живков

Views 336
0 0

Красимир Живков е освободен като заместник-министър на околната среда и водите със заповед на министър-председателя Бойко Борисов.

На поста е назначена Славея Стоянова.

Славея Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 2015 година до момента Стоянова заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.

Припомняме, на 28 май Красимир Живков беше изведен от МОСВза разпит в спецпрокуратурата във връзка с аферата с опасни отпадъци. На излизане от сградата той заяви, че не е арестуван и оказва съдействие на прокуратурата. По думите му отговарял за отпадъците от 2 месеца.

Преди това беше претърсен домът му в Ботевград, както и къщата и офисите на бизнесмена Пламен Бобоков в Русе.

Рано тази сутрин стана ясно, че Живков остава за постоянно в ареста, а вчера премиерът Бойко Борисов увери, че той ще бъде отстранен от длъжност днес.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Микробус се подпали в София

Микробус се запали на столичния булевард „Ген. Данаил Николаев„. Инцидентът стана около 15.30 часа. Движението по бул. „Ген. Данаил Николаев“ беше спряно за кратко, съобщи Нова телевизия. Микробусът се движил в посока квартал „Подуяне“. Заради пожара временно беше спряно движението в района. Огънят е потушен. Няма пострадали.