Прекратиха издирването на падналия МиГ-29

Views 5984
0 0
Снимка: БГНЕС

Прекратиха издирването на падналия край Шабла МиГ-29, съобщават от Министерството на отбраната.

Причината са влошените метеорологични условия.

Предстои в щаба на Военноморските сили да анализират обстановката и да решат с какви сили и средства ще продължат да търсят останки от самолета и черната му кутия. Планира се и провеждането на дълбоководна водолазна операция.

От ведомството съобщават, че през почивните дни освен минен ловец „Цибър“ и патрулен катер от състава на ВМС със специализирано оборудванев издирвателната операция са участвали и екипи Институтът по океанология към БАН с моторен кораб „Номад“, фирма ,,Хидроремонт“ ООД и фирма ,,Гео 2000″ ООД с моторен катер.

Били са открити голям брой подводни цели, но след проведено обследване на по-големите от тях с дистанционно управляеми подводни апарати е било установено, че тези повърхности не са части от катастрофиралия самолет.

Припомняме при инцидента с изтребител МиГ-29, станал по време на тренировъчен полет, загина майор Валентин Терзиев от авиобаза „Граф Игнатиево“.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Волтова дъга уби дървосекач в Смолянско

Волтова дъга уби 46-годишен мъж в Смолянско, съобщават от Областната дирекция на МВР в града. Тежкият инцидент е станал по време на дърводобив станал в местността „Сърпиката“ край село Гела. Мъжът е загинал на място. Трупът е транспортиран за извършване на аутопсия в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян. Образувано е досъдебно […]