Предлагат 50% отстъпка от такса тротоарно право за столичните заведения

Прочитания 459
0 0
Снимка: архив БГНЕС

50% фиксирана отстъпка от такса тротоарно право за разполагане на маси и столове за консумация на открито. Това предлагат от групата на ГЕРБ-СДС в София като мярка в подкрепа на бизнеса в столицата, съобщават от „24 часа“.

Общинските съветници искат удължаване на мерките в помощ на бизнеса, пострадал заради кризата с коронавируса.

Четвъртият пакет икономически мерки, който предвижда редица облекчения за наематели и ползватели на общински имоти, беше обсъден на среща с представители на бизнеса, в която участваха съветниците от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Николай Стойнев, Ботьо Ботев, Прошко Прошков и Карлос Контрера от ВМРО.

До 1 октомври се предвижда пълно освобождаване от задължението за заплащане на наем или обезщетение за ползване за наематели или ползватели по договори, сключени с общината, при условие че са преустановили изцяло дейността си.

Предлага се намаляване на дължимите обезщетения или наемни вноски за наематели или ползватели със спад в оборота, като отстъпката е диференцирана. При спад в оборота над 50% спрямо същия период на 2019 г. отстъпката е 50%. При спад в оборота между 20% и 50% в сравнение със същия период на 2019 г., отстъпката е 20%. За занаятчии фиксираната отстъпка е 50%, а за земеделските производители – 20%.

Предвижда се пълно освобождаване от задължението за заплащане на наем за наемателите на обекти и имоти на територията на кооперативни пазари и цветни борси, ако те са преустановили дейността си. Лицата, учредени преди 1 юни 2019 г., се ползват с фиксирана отстъпка от 20%.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Трима души са пострадали при верижна катастрофа край Омуртаг

Трима души са пострадали при катастрофа между автобус, микробус и товарен автомобил на пътя Котел – Омуртаг. Това съобщи Нова телевизия. Сигналът е подаден в 11,35 часа днес. По първоначална информация автобусът се е ударил в микробуса, който впоследствие се е ударил в паркиран камион. Към мястото на инцидента са […]