Правителството отдели 65 млн. лева за изборите

Views 17885
0 0

Министрите от кабинета „Борисов-3“ решиха за изборите да бъдат отделени 65 251 000 лева от републиканския бюджет, съобщиха от Министерския съвет.

По време на редовното правителствено заседание премиерът подчерта, че заедно с парите за купуване на машини за гласуване до този момент са определени близо 110 милиона лева за разходите по подготовката на изборите за народни представители през 2021 г.

Одобрените днес пари са с 1,2 милиона лева повече спрямо първоначално разработения от Министерството на финансите вариант. Така се удовлетворява искането на Централната избирателна комисия относно възнагражденията на членовете на районните избирателни комисии и на секционните избирателни комисии. 

Парите са за подготовка и отпечатване на избирателните списъци, закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали и отпечатване на бюлетините. С тях трябва да се осигури и логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет.

Парите са за възнаграждения на членовете на районните и секционните избирателни комисии, за компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и за провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Ще бъдат организирани местата за гласуване и ще бъде обезпечено гласуването с подвижна избирателна кутия или в отделна избирателна секция на избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, както и за лицата с COVID-19, настанени в лечебни заведения.

Ще бъдат осигурени необходими средства за защита като предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др. за създаване на здравословни и безопасни условия за произвеждането на избори по време на извънредна епидемична обстановка, информират от МС.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Ресторантьорите гневни: Искаме незабавен разговор със здравния министър

В последните месеци станахме свидетели на умишлено и целенасочено внушаване на мнение сред обществото, че заведенията са най-опасни за разпространението на Covid-19 и всичките му мутации. Капакът на тенджерата дойде, когато от НОЩ заявиха, че се ръководят по специална тексаска скала, според която посещението на ресторант е с най-висок риск от заразяване

Read More »