Правителството одобри до 100 млн. лв. за инфраструктурата за Ф-16

Прочитания 1238
0 0

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2021 г. в размер до 100 млн. лв. Парите са за изграждане на интегрирана система и инфраструктура за усвояване, експлоатация и осигуряване на новия тип боен самолет.

Това гласи информацията на пресцентъра на МС след днешното заседание на кабинета. В нея не се споменава, че новият тип боен самолет е изтребител F-16.

Източник на news.bg заяви, че парите най-вероятно са за хангари, складове за ГСМ, ограда около пистата, щабни и жилищни постройки, системи за наблюдение.

Припомняме, че непосредствено след сключване на договора за ползване на полигона в Ново село започнаха преговори САЩ да отпуснат 29 млн. щ.д. за модернизиране на летището в Безмер, основно удължаване и удебеляване на пистата. Бетонът на пистата е удебелен за прием на тежки самолети.

Парите за този проект са за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2021 г.

С друго правителствено решение е приет доклада на министъра на отбраната относно получено на 09 октомври 2020 г. в Министерството на отбраната „Писмо за предлагане и приемане на оферта (Letter of Offer and Acceptance (LOA)“ BU-P-LAY „Придобиване на наземни терминали от Мултифункционална система за обмен на информация (MIDS) за Българските Военновъздушни сили“.

В резултат на проведени консултации с американската страна, на България е предложена оферта, отнасяща се за „Придобиване на наземни терминали от Мултифункционална система за обмен на информация (MIDS) за Българските Военновъздушни сили“, която е проект на международен договор със страни Правителствата на двете държави.

Съгласно Закона за международните договори на Република България, този проект трябва да бъде одобрен от правителството, което следва да упълномощи определено длъжностно лице за подписването му от България.

Предвижда се договора да се ратифицира от Народното събрание, което е условие за влизането му в сила.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

В 13 области в страната продължава да вали сняг

И днес снеговалежи обхванаха цялата страна. Температурите достигнаха до -11 С, а в 13 области в страната продължава да вали сняг. Те са: Търново, Варна, Габрово, Добрич, Ловеч, Перник, Плевен, Разград, Русе и Силистра, както и по високите части на областите Пазарджик, София и Стара Загора. Заради снега много населени места

Read More »