Правителството одобри 2, 947 млн. лв. за здравна превенция при вота на 4 април

Екип News24sofia.eu
Прочитания 870
0 0

Промениха план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители през 2021 г., съобщиха от Министерския съвет след днешното правителствено заседание.

Средствата, одобрени по бюджета на Министерския съвет, в размер на 2, 947 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г.

По предложение на здравния министър Костадин Ангелов, съгласувано с Централната избирателна комисия, ще се прилага централизиран подход по отношение на обезпечаване на изборния процес с всички необходими средства за защита и превенция от COVID-19 (предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др.).

Очакването е централизираният подход да доведе до по-ефективно харчене.

Здравното министерство чрез регионалните здравни инспекции, ще създаде организация по логистика и своевременното доставяне на необходимите количества до районните избирателни комисии и секционните избирателни комисии/подвижните секционни избирателни комисии в съответствие с приетия медицински протокол за провеждане на изборите.

Също на днешното заседание министрите от кабинета „Борисов-3“ определиха вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова да координира парламентарните избори на 4 април 2021 г.

В решението са включени задължения и отговорности и на други министри, свързани с подготовката и произвеждането на изборите, включително и на министъра на здравеопазването, предвид разпространението на COVID-19.

На министъра на правосъдието е възложено да издава наказателни постановления в случаите на установяване на нарушения на областните управители по Изборния кодекс.

Одобрена е тарифата за заплащане на предизборните предавания по БНТ и БНР от партиите при произвеждането на изборите за народни представители през 2021 г. Тарифата е изготвена в съответствие с предложенията на ръководствата на БНТ и БНР.

Предизборната кампания се отразява в програмите на двете обществени медии под формата на клипове, диспути и други форми, договорени с представители на участниците в изборите по реда и условията, уредени в Изборния кодекс. Срокът за приемането на тарифата е не по-късно от 40 дни преди изборния ден, съгласно чл. 197 от Изборния кодекс.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кабинетът ограничава издаването на паспорти с привилегии

Ограничава се издаването на паспорти, даващи на притежателите им права за по-лесно и безвизово пътуване в чужбина. Става дума за т.нар. дипломатически и служебни паспорти. Това предвиждат предлаганите от правителството промени. С предложения от Министерския съвет проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за българските лични документи право на […]