Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Правителството одобри 2, 947 млн. лв. за здравна превенция при вота на 4 април

Промениха план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители през 2021 г., съобщиха от Министерския съвет след днешното правителствено заседание.

Средствата, одобрени по бюджета на Министерския съвет, в размер на 2, 947 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г.

По предложение на здравния министър Костадин Ангелов, съгласувано с Централната избирателна комисия, ще се прилага централизиран подход по отношение на обезпечаване на изборния процес с всички необходими средства за защита и превенция от COVID-19 (предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др.).

Очакването е централизираният подход да доведе до по-ефективно харчене.

Здравното министерство чрез регионалните здравни инспекции, ще създаде организация по логистика и своевременното доставяне на необходимите количества до районните избирателни комисии и секционните избирателни комисии/подвижните секционни избирателни комисии в съответствие с приетия медицински протокол за провеждане на изборите.

Също на днешното заседание министрите от кабинета „Борисов-3“ определиха вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова да координира парламентарните избори на 4 април 2021 г.

В решението са включени задължения и отговорности и на други министри, свързани с подготовката и произвеждането на изборите, включително и на министъра на здравеопазването, предвид разпространението на COVID-19.

На министъра на правосъдието е възложено да издава наказателни постановления в случаите на установяване на нарушения на областните управители по Изборния кодекс.

Одобрена е тарифата за заплащане на предизборните предавания по БНТ и БНР от партиите при произвеждането на изборите за народни представители през 2021 г. Тарифата е изготвена в съответствие с предложенията на ръководствата на БНТ и БНР.

Предизборната кампания се отразява в програмите на двете обществени медии под формата на клипове, диспути и други форми, договорени с представители на участниците в изборите по реда и условията, уредени в Изборния кодекс. Срокът за приемането на тарифата е не по-късно от 40 дни преди изборния ден, съгласно чл. 197 от Изборния кодекс.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Бойко Борисов за МВнР: Тази тема не е моя (ВИДЕО)

Не искам да коментирам тази тема, тя не е...

Лондон: Русия е загубила най-малко 100 самолета от началото на войната

Русия вероятно е загубила поне 100 самолета с фиксирани...

Мъж загина при пожар в Силистра

Човекът е починал от задушаване

Протестиращи искат законови промени за тестването на шофьори

Протестиращите се събраха край езерото Ариана в София

10,9 млрд. лв. е фискалният резерв към 18 април (ВИДЕО)

Данните потвърди служебният финансов министър

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бунтовниците в Мианмар превзеха ключова правителствена военна база

Хунтата губи позиции в граничните райони на страната

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Зеленски предупреждава за руска офанзива тази пролет

Руските войски ще се опитат да засилят щурмовите и...

Атанас Атанасов: ДАНС трябваше да разплете „Боташ“, а не някаква комисия (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=JMUOZXD_4AY Съпредседателят на ПП-ДБ и лидер на Демократи за силна...

Седем години затвор за военния, убил полицай в Пловдив

Престъплението е извършено през 2018 година

Британският премиер осъди нападението на Иран (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Британският министър-председател Риши Сунак осъди въздушната атака на Иран...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img