ПП обжалва решение на ЦИК за председатели и секретари на районни избирателни комисии

Views 503
0 0

„Продължаваме Промяната“ (ПП) ще обжалва решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) за избор на председатели, зам.-председатели и секретари на районни избирателни комисии (РИК), информират от партията.

От ПП съобщават за масов отказ на ЦИК да избере представители на партията за позициите.

От партията посочват, че след днешното заседание на Централната избирателна комисия е станало ясно, че въпреки победата на „Продължаваме Промяната“ на последните парламентарни избори, ЦИК назначава на ръководните длъжности в РИК представители на ГЕРБ и ДПС.

От „Продължаваме Промяната“ ще се възползваме от правото си и ще подадем възражение срещу необяснимите решения на избирателната комисия. Считаме, че българските граждани се нуждаят от представителство в изборните комисии, което отговаря на реалната електорална картина. Фаворизирането на ГЕРБ и ДПС в регионалните комисии поражда въпроси за обективността и институционалната отговорност на ЦИК пред обществото„, подчертават от ПП.

Към момента вече са назначени членовете и ръководствата на всички избирателни комисии, като решенията са публикувани на сайта на ЦИК.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Швейцарски бизнесмен е намерен мъртъв в дома си край пернишко село

Мъжът отдавна живеел и работел у нас