Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ПП обвини ГЕРБ, че води кампания, те отговориха: „Само с усмивки не става“ (ОБНОВЕНА)

Снимка: БГНЕС

С декларация от трибуната на НС председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров обвини опозицията в настройване на обществото.

В последните дни имаме целенасочена кампания, която иска да провали управлението„, каза той и изреди кризите, които били или международни, или наследени с тежка задлъжнялост от предишното управление. „Зад нас стоят интересите на българските граждани, затова не се отказваме. Те отказаха да бъдат безобразно крадени и лъгани, да бъдат заложници на корупционни интереси, тези, които искат да се върнат от чужбина и искат бъдеще тук“, посочи Гюров.

За червените линии той коментира, че ще работят с всички, които следват червените линии на обществото – рестарт на икономиката, промяна в съдебната система, борба с корупцията, здравеопазване, образование, модернизация на Българската армия и активна роля на ЕС и Балканите.

Гюров даде пример със закриването на Спецсъда и Спецпрокуратурата, контрол на средствата за пътища и заплати за лекари и учители. „Няма да се примирим с лобистки поправки и корупционни практики, няма да се откажем от прозрачност към публичните средства, отворени сме да продължим промяната заедно с всички, които смятат, че благоденствието на гражданите е тяхната червена линия„, добавят от ПП. Категорични са, че се очаква промяна – към по-справедлива България, модерно европейско бъдеще, тази седмица се прави голяма крачка и за спецпрокуратурата.

Коалицията даде тази заявка, следват реформа и законодателни промени, да последват съвестта си и да вземат решението – след това стъпка по стъпка заедно, призова Гюров.

ПП е национална формация с държавническо поведение, с ангажимент за прозрачност и нетърпимост срещу корупцията, няма да подведем българските граждани, пише в декларацията.

ГЕРБ отговори също с декларация. Депутатът Тома Биков установил, че ГЕРБ/СДС се оказали основен виновник за всички мелодрами на управлението – ГЕРБ/СДС били саботирали на два пъти избора на управител на БНБ, също така били виновни, че правителството не може да се разплати с пътните фирми и не дава на министъра на регионалното развитие да подписва. Оплели сте се в позицията с РСМ, предполага още Биков. Може да вярвате, но това не значи, че е така – може да се усмихвате в Министерски съвет и да пожелавате щастлив уикенд, но иначе не можете повече и все повече хора го осъзнават, посочи Биков.

Той се спря и на Плана за възстановяване и устойчивост, който още никой не бил чел и уточни, че коалицията превръща страната в терен за батерии, а не в място, където живеят хора.

Не можете да разделите баницата на първо време„, смятат още от ГЕРБ.

Ако констатирате, че опозицията води дневния ред, значи признавате, че нищо не правите, каза Биков.

По думите му – и дневният ред на НС няма нищо общо с дневния ред на обществото, а за спецпрокуратурата не се знае после какво ще стане. Една година не сте пипнали нищо по магистралите, а сега се чудите дали ще отпуснете пари, изброи още ГЕРБ.

Биков смята, че ПП трябва да отговорят защо са в управлението на страната.

Към реплики на Георги Свиленски, БСП, изречени от залата, Биков отговори : „Нас ни има, следва, че вас не трябва да ви има.“ Депутатът от БСП отговори, че коалицията е в управлението, защото хиляди български граждани искат оставката на Гешев и Борисов.

От ДПС депутатът Хамид Хамид поиска точката за управителя на БНБ да се гледа в четвъртък, защото няма да може да се изслуша вътрешният министър Бойко Рашков по време на парламентарния контрол. „Има да отговаря на 88 въпроса. Всевишния дълго да му дава здраве… А с теми като БНБ гледате да го скриете„, обвини ДПС.

Официалното заявление, че се оттегля от кандидатурата си за управител на БНБ Андрей Гюров, който беше кандидат на Продължаваме промяната, бе изчетено от председателя на парламента.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Китай отхвърля обвиненията на САЩ, че подпомага руската отбранителна индустрия

Говорителят на китайското външно министерство Ван Венбин отговори на...

Соломоновите острови на кръстопът между Китай и САЩ

Соломоновите острови са в очакване за сформирането на правителство,...

Европейският парламент одобри забраната на продукти, произведени с принудителен труд

Във вторник Европейският парламент одобри правила за забрана в...

Габриела Славова остава в ареста, обвинена в убийството на Пейо Пеев

Габриела Славова остава в ареста, като обвиняема за убийството...

Продължаваме промяната и Демократична България подписаха за изборите

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" подписаха споразумение за общо...

Европол: Задържаха 23 души в Босна, заподозрени в работа за наркокартел

Полицейски екип в Босна, подкрепен от международни правоприлагащи агенции,...

София не е пред епидемия от коклюш, засега

София не е пред обявяване на национална епидемия заради...

Предлага се да отпадне тайната на заплата, по директива на Европейския парламент

Предлага се директива, според която тайната на заплатата трябва...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

АЕЦ „Козлодуй“ получи свежото ядрено гориво от „Уестингхаус

Зареждането на първите касети започва през май

Украйна консолидира подкрепата си в Конгреса на САЩ

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че е консолидирал подкрепата за...

205 случая на коклюш от началото на годината (СНИМКИ/ВИДЕО)

От началото на годината са регистрирани 205 случая на...

СГП предлага законови промени за пияните шофьори, причинили тежки катастрофи

Софийската градска прокуратура (СГП) отправя предложения за законови промени...

Шеф в ООН ужасен от съобщенията за масови гробове в Хан Юнис

Ръководителят на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк...

Кола се заби в багер в София

Шофьорът на автомобила е в "Пирогов"

Шофьор блъсна пияна жена в Силистра

След употреба на алкохол 27-годишна жена беше ударена от...

Проф. Маринов очаква нови участници в парламента след изборите

Вероятно "Левицата" и/или партията на Васил Божков

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img