Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ПП искат тясна коалиция – ДБ най-важни, без ГЕРБ и ДПС

Продължаваме промяната ще работят в Народното събрание с всички партии освен ГЕРБ и ДПС. Няма да се прави парламентарна група с други партии, тясната коалиция е достатъчна. Това заявиха на първия си брифинг след резултатите от изборите Кирил Петков и Асен Василев пред буса, с който пътуваха из страна и който паркираха пред храм „Александър Невски“.

Ще направим така, че да се използва целия потенциал на тази страна и всички да се гордеем с нея, бяха първите им думи.

На въпрос дали ще успеят да съберат 212 депутати за мнозинство в Народното събрание – те бяха категорични, че искат да видят резултатите от паралелното преброяване, вотът от чужбина и тогава ще отворят тефтерчетата.

Ще бъдем диалогични, консистентни с ДБ, ще работим заедно и ще говорим с всички ПГ, без ГЕРБ и ДПС, обясни Петков. Относно това дали ще имат диалог с ИТН и Слави Трифонов – Василев каза, че е избран, за да си отстоява позицията. На масата на преговори обаче ще се сяда, когато всичко е ясно.

Кирил Петков уточни, че целите са много близки, когато се говори за работеща правосъдна система, силна антикорупционна агенция и нулева корупция. Това са все общи теми и вярвам на нашата група, както и на тяхната – независимо дали си ляв, центрист или десен – тези неща са важни и би трябвало да се обединим около тях.

Осъзнаваме, че на България й трябва редовно правителство и всички имаме огромна отговорност да се изпълнят обещанията, които сме дали – без компромис спрямо корупция и неработеща съдебна система.

За разговори с партия „Възраждане“ ПП не пожелаха да коментират, нито за имена за постове. Целта била – първо обсъждане на политики, после да бъдат реализирани и тогава хората, на които могат да се спрат за тях. Накрая ще се гледа най добрият екип, каза Кирил Петков.

А на въпрос дали той иска да бъде премиер – имаме много добри капацитети, всеки ще бъде предложен, ще сравним с капацитети на други хора, нека не се влиза в диалог преди да се седне на масата, категоричен бе той.

Избирателите искат нов път, поемаме тази отговорност, ще работим от сутрин до вечер промяната да продължи, каза той.

Има много кризи, отборът, който да води България, трябва да е най-водещ и знаещ,

Благодарим на всички, ще вкараме сърце у душа, да имаме редовно и коалиционно правителство и ще подходим по най-отговорния начин. Не се разглежда вариант за нови избори, българските избиратели свършиха тяхната работа, каза Асен Василев. И накрая – две теми няма да отстъпят ПП – правосъдната система да работи и и да се спре корупцията.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина

Иран може да преразгледа своята "ядрена доктрина" на фона...

Димитър Радев: Влизане в Eврозоната по-късно през 2025 г. e по-вероятен сценарий

Присъединяването на България към Еврозоната по-късно през 2025 г....

Андреа: Пием лекарства заради детски травми

Певицата Андреа зададе в социалните мрежи въпроса: „Какво се...

Транспортното министерство договаря пряко купуването на 35 влака по ПВУ

Защото подадените оферти не отговарят на изискванията

The Economist: Увелчават се шансовете руските активи да „плащат“ за война в Украйна

След като Русия унищожи Триполската електроцентрала на 11 април, Украйна...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ПП-ДБ: Сиамските близнаци Пеевски и Борисов са завладели държавата

Живко Коцев стана жертва на компроматна война. Това заяви...

Обрат: Държавата няма да поема дълговете на „Топлофикация София“

Държавата няма да придобива вземания на "Булгаргаз" и БЕХ...

САЩ загрижени за изборния процес във Венецуела, обмислят нови санкции

Официални представители на САЩ се срещнаха с представители на...

Двама побойници от Силистра пренощуваха в ареста

Полицията в Силистра арестува две лица за грубо нарушаване...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img