Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ПП иска Борисов в парламента да говори за парите по Плана за развитие

„Продължаваме промяната“ поиска лидера на Бойко Борисов и бившият вицепремиер Томислав Дончев, който отговаряше за средствата по Плана за възстановяване и развитие, да бъдат извикани в парламента, за да обяснят дали ще саботират гласуването и приемането на парите „с новото си мнозинство“. Това стана ясно от декларация на ПГ, изчетена от председателя Андрей Гюров от трибуната на парламента.

Отговорност – това е думата, от която ГЕРБ бяга като дявол от тамян – когато пътищата са в лошо състояние, ГЕРБ хукват да броят дупки, вместо да се смирят, когато енергетиката е в хаос – те казват, че новите управляващи са виновни. Държавната хазна с години се източваше, защото парите пътуваха в аванси в сакове, в сектори без реформи, докато задлъжнялостта на болниците се увеличаваше. Когато започнахме да спираме кранчетата на мафията, от ГЕРБ се уплашиха и внесоха вот на недоверие за финансовата политика„, изреди Гюров.

Той цитира „окончателната присъда на вота“ – излишъкът в хазната е повече от 1 млрд.лв.

Средствата по плана намаляват с 1 млрд. лв., ГЕРБ отново изскочиха в лъжа, а Борисов обяви, че планът бил провален. Той никога не е носил отговорност и винаги излиза от водата сух за сметка на българския народ„, посочват от ПП.

Гюров обясни за парите и рамката по Плана за развитие: икономическите показатели на България са по-добри от средния за страните от ЕС, икономическото ни възстановяване е по-бързо. „Крайно време да се поеме отговорност, поне за една част от вредите„, поиска той.

Бойко Борисов и Томислав Дончев да се явят в НС и да обяснят ще продължат ли ГЕРБ да саботират плана с новото си мнозинство и ще подкрепят ли реформите в плана или целта им е да се върне страната в блатото на корупцията и нагласените схеми и частните митници. Истината ще стане ясна, когато се вземат законодателни решения – за Закона за КПКОНПИ, за подаване на сигнали за нередности и т.н.„, посочи Андрей Гюров.

Томислав Дончев отговори. „Гражданинът Дончев е тук и е в състояние да отговаря на всеки въпрос, от изречените думи няма нито едно вярно изречение“, каза той и призова да се прочете текста в плана и да се обърне внимание на сроковете.

България до момента е договорила по Националния план и оперативните програми – нула„, каза той. „Въпросът е колко ще загуби страната следващата година“ – Дончев залага само по Плана за развитие те да са 3 млрд.лв.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Румен Радев: Решението за либерализацията най-сетне се случи със сериозно закъснение

Същите хора, които отхвърлиха ветото върху промените в Закона...

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Забраната за реклама на хазарта е приета на първо четене

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама...

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

Шефът на ОП „Гробищни паркове“ в София няма да подаде оставка

Директорът на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Малкият Леон Даниел мечтае да промени света с добрина и творчество (ВИДЕО/ИНТЕРВЮ)

https://www.youtube.com/watch?v=jK8_K5b9kKo Интервю на Даниел Петров –Здравей, Леон! Ти си приятел на...

Намериха труп в река Поройна в Шумен

Полицията извършва оглед на място

Мъж загина при пожар в Силистра

Човекът е починал от задушаване

Училища и колежи затвориха заради високите температури в Бангладеш

Високите температури принудиха властите в Бангладеш да затворят училищата...

Калоян Паргов няма да се кандидатира за председател на БСП-София

Калоян Паргов няма да се кандидатира отново за председател...

Предстоят разпити на Бойко Рашков и Асен Василев по аферата с митниците

Прокуратурата няма задача да омаскарява когото и да било....

КНДР и Иран обсъждат сътрудничество и оръжейни програми

Такива спекулации породи странното посещение

Бойко Борисов вдигна ръце от темите „президент“ и „Главчев (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=nGBwNJ45p8I Темата "президент", темата "Главчев" няма да коментирам, защото я...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img