ПП дават на Нинова име за премиер на втора среща (ВИДЕО)

ДБ са искали да са последни

Views 21340
0 0

Препотвърдихме управленската и законодателна програма.

Това заяви на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата с ПП за съставяне на правителство.

Не е обсъждан състав на кабинета, стана ясно от думите й. Ще има втори кръг разговори, ако има мнозинство по програмите на бъдещия кабинет.

ПП искали мандатът да се забави, докато Бойко Рашков оглави КПКОНПИ. Вероятно разговорите с ИТН ще са утре, а ДБ искали последно с тях да се преговаря. Не сме поставяли условия, каза още Нинова. В програмата е записано да се търсят доставки на газ от всички доставчици включително и от „Газпром“, стана ясно от отговора й на въпрос дали е поставена темата за изтегляне на нотата за изгонването на руските дипломати и за възобновяване на преговорите за газ с Русия.

За оглавяването на КПКОНПИ от настоящия вътрешен министър, Нинова каза: „Всеки може да дава субективни оценки„, но допълни, че хората щели да дадат оценка за работата на Бойко Рашков.

На вторите разговори ПП ще дадат име на премиер, ако БСП осигури мнозинство от 121 депутати. За червените е важно да имат мнозинство, за да минат законите за плана за възстановяване, подкрепата за бизнеса, както и за социалните мерки. Всичко това за нас е изключително важно, подчерта Нинова. Малко щял да се бави мандатът, колко точно ще зависи от разговорите утре и в други ден.

Програмата на правителството остава отворена за предложения на ИТН, които след оттеглянето си от четворната коалиция не участваха в разработването й. От тези разговори ще зависи как ще продължим оттук нататък, отново каза Корнелия Нинова за първия кръг преговори. Настоящият министър-председател няма да запази поста си, но БСП уважават личната жертва на Кирил Петков да се оттегли от премиерския пост, по думите на Нинова. Ще преговаряме спокойно, аргументирано, увери лидерът на БСП.

Търсим мнозинство, което да е твърдо срещу модел на управление на ГЕРБ, по думите й. Ние искаме да положим усилия да има работещ парламент, изтъкна тя. Водим колегиален, уважителен разговор с всички, подчерта Нинова. Ако се получи – получи, ако не се получи, отиваме на избори, каза още тя.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Херо Мустафа си тръгва оптимист за борбата с корупцията в България

Приближавайки края на 3-годишния си мандат в България съм изключителен оптимист (за успехите на борбата с корупция). В последните години българите излязоха на улицата, поискаха върховенство на закона, показаха, че искат нов подход и че ще търсят отговорност от политическите си лидери, независимо кои са те и от кой политически […]