Пожар избухна в COVID отделение в Русе

Прочитания 1489
0 0

Пожар избухна в COVID отделение в болница в Русе.

Инцидентът е станал около 4.00 часа тази сутрин в една от стаите на лечебното заведение.

От болницата обясниха, че пациентка е махнала кислородната си маска и е взела запалка, за да търси нещо до леглото си. Поради изключителната наситеност с кислород в стоята обаче въздухът се е възпламенил, а маската е започнала да гори.

В стаята, където е избухнал огънят, са били настанени четирима пациенти. Те са били спасени благодарение на бързата реакция на лекарите.

Не се е наложила евакуация на всички пациенти в болницата. Нанесени са леки материални щети.

Ръководството на болницата обмисля да издаде заповед, че при постъпване в лечебното заведение на пациентите не се разрешава да носят запалителни средства. С кислорода трябва да се внимава много, защото въпреки че е животоспасяващ газ, той  активно поддържа горенето, припомнят от лечебното заведение.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Личните лекари настояха за пълен локдаун в София

В момента ситуацията пред кабинетите на личните лекари е трагично, има пълно объркване на потоците и няма абсолютно никакъв ред. Това заяви председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари Георги Миндов пред БНТ. По думите му за лекарите е кошмар и те изнемогват. Трябва да бъде въведен пълен локдаун в […]