Поскъпването на природния газ се усеща в сметките ни още от 1 октомври

Прочитания 1746
0 0

Поскъпването на природния газ ще се усети в сметките ни още от 1 октомври. Може да очакваме и нови „ценови шамари“ и то още от началото на следващата година. Това мнение изрази енергийният експерт Васко Начев в студиото на Нова телевизия

Компонентата газ заема около 70% от ценообразуването на топлоенергията. Така че няма как природният газ като поскъпва това да не се случва с парното.

В блатото са хвърлени 2 огромни камъка. Към тях са вързани ТЕЦ „Марица изток“ и „Топлофикация София“. Вчера г-жа Фандъкова каза, че ще й хвърли едно тънко въженце, за да предотврати потъването. Това няма как потребителите да го усетят, защото не може с палеативни мерки да се реши кардинално този въпрос. Това е глобално сбъркана политика за нефта и газа„, каза Начев. България не се намира в страни от световните тенденции – енергията поскъпва навсякъде, а ситуацията с пандемията се използва от зелени активисти, които предлагат идеи, за които светът не е подготвен.

Начев посочи като примери излизането на германския канцлер Ангела Меркел и обявени намерения към 2040 страната вече да не ползва газ, а малко след това изявлението на шефа на ЕЦБ да не дава пари за газ.

Този бранш изисква много капиталовложения. При такива изявления инвеститорите се отдръпват„, заяви Начев и обясни, че това естествено води до покачване на цените.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хамид Хамид намекна, че ДПС могат да имат и собствен кандидат за президент

Партиите на промяната катастрофално се провалиха