Пореден случай на брутална агресия между деца. Тийнейджъри пребиха момиче в столичен мол! (ВИДЕО)

Актът е заснет с мобилни устройства

Прочитания 187414
0 0

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод публикуван в интернет клип, според който в столичен мол, при сбиване между младежи на видима възраст между 13 и 17 години, е упражнено физическо насилие спрямо едно момиче. Актът на насилие е заснет с мобилни устройства, записите от които се разпространяват в социалните мрежи.

За случая вече е уведомен директорът на компетентната дирекция „Социално подпомагане“.

Информиран е и началникът на 04 Районно управление на МВР за установяване на самоличността на участниците в инцидента. До изпълнителния директор на търговския център е изпратено писмено запитване за предприетите действия за недопускане ескалиране на напрежение, както и на прояви на физическо насилие между деца и спрямо деца на територията му.

Тъй като в публикувания в социалните мрежи видеоклип, децата, могат да бъдат разпознати, включително жертвата на насилието и участниците в него, отправям апел към медиите, които отразяват случая, да бъде спазвано правото на закрила на личността им. Многократното публично гледане на клипове от такъв характер нанася допълнителни травми и емоционални последици за децата. Нека ги щадим“ – отправи апел председателят на ДАЗД, д-р Елеонора Лилова.

Разпореждане на Закона за закрила на детето забранява сведения и данни за дете да се разгласяват без съгласието на неговите родители или законни представители. Обръщаме внимание, че при многократно излъчване на горепосочения видеоклип, без да са заличени лицата на децата и особено на детето жертва, същото ще бъде подложено и на повторна виктимизация на преживените от него негативни чувства и емоции по време на акта на насилие.

ДАЗД апелира към цялото общество да не бъдем безучастни към случващото се с всяко едно дете. Ако някой има информация за насилие над дете или, че дете е в беда, може да сигнализира Държавната агенция за закрила на детето анонимно и безплатно, като се обади на Националната телефона линия за деца 116 111. Сигналът ще бъде приет от специалисти, които имат бърза връзка с Отделите за закрила на Агенцията за социално подпомагане и Районните управления на МВР. На линията се оказва и психологическа помощ 24 часа в денонощието.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Прокуратурата се заинтересува бият ли полицаите в Банско

Той първо се обърна към телевизиите