Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Половин час преди тестване на малките ученици – без приема на храна и вода

Надяваме се от сряда, 10 ноември, процесът на присъствено обучение на учениците от 1-ви до 4-ти клас да бъде възможен. Искрено вярвам, че разумът ще надделее и ще постигнем баланс и доверие с родителите, защото е важно децата да се върнат в училище„. Това заяви пред БНР заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова.

По думите ѝ няма как при тази висока заболеваемост, ако искаме да имаме присъствено обучение, да не гарантираме безопасна сред в училищата“. Тя подчерта, че е дезинформация твърдението, че децата трябва да бъдат тествани гладни и да не са пили вода. „Става дума за 30 минути преди провеждането на теста децата да не са се хранили или пили течност. Нормално е децата сутринта да са закусили вкъщи преди училище„, аргументира се Гайдарова.

Заместник-министър Гайдарова подчерта, че Министерството на здравеопазването е поставило изискването тестовете на учениците да бъдат провеждани в контролирана среда и затова е взето решение те да се правят в училище. „Аз не изключвам възможността, когато процентът на ваксинирани хора в България е по-висок, тестването да се случва и в домашни условия„, каза тя.

По думите ѝ учителите имат нужда от подкрепата на родителите. „Учителят не бива да бъде сам при тестването на децата. Трябва да направим мост между деца, родители и учители. Тук и ролята на медиите е голяма, за да се успокоят страховете, за да няма дезинформация, така че родителите да могат информирано и обосновано да вземат своето решение„, надява се Мария Гайдарова.

Тя добави, че в тестването на учениците могат да участват доброволци, които да имат зелен сертификат – родители или представители на БЧК.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия с 3 години

БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Унгария разследва съперник на Орбан за чуждо влияние

Унгарският опозиционен политик, известен като критик за управляващите, Петер...

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

Русия щурмува Часов Яр с 25 000 войници

Русия разполага със сили от 20 000-25 000 войници,...

Кремъл: Изземването на замразени руски активи би създало опасен прецедент

Всяко действие на Съединените щати за изземване на замразени...

59-годишен донор спаси три живота

Трансплантирани са черен дроб и два бъбрека

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

Габриела Славова остава в ареста, обвинена в убийството на Пейо Пеев

Габриела Славова остава в ареста, като обвиняема за убийството...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img