Полицията следи и автобусите с абитуриенти заради екскурзии

News24sofia.eu
Прочитания 3140
0 0

Засилени мерки предприемат екипите на КАТ в цялата страна, за да предотвратят евентуални инциденти по време на празнуването на абитуриентските балове.

Основният акцент – проверките за нарушители, употребили алкохол или наркотични вещества и качили се зад волана. Но все пак в последните години имало оптимистична тенденция.

В последните години това, което се наблюдава, е, че самите абитуриенти предпочитат да бъдат пътници и някой друг да управлява превозните средства. „Под всякаква форма атракции си създават„, каза Мария Ботева, говорител на „Пътна полиция“ на пресконференция в столицата, имайки предвид използването на нестандартни превозни средства.

Основните наказания в административните граници са глоба, лишаване на право на управление на МПС и лишаване от контролни точки. По отношение на случаите, при които има престъпление – това е над 1,2 промила концентрация в кръвта и всякаква употреба на наркотични вещества и техните аналози„, добави тя.

Най-честите нарушения, освен шофирането в нетрезво състояние – неслагане на предпазни колани и опасно поведение в автомобила – показване през прозорците и шибидаха, посочи още Ботева. За подобни нарушения се налага глоба от 50 лева.

Ще се правят още и масови проверки на автобуси и микробуси поради очакваната вълна от организирани пътувания на випускници.

Засилен ще бъде и контролът пред заведенията, където ще се провеждат баловете. „Статистиката показва, че на 24 май 30 училища са заявили, че тогава им е организирания бал, в 18 заведения на територията на София„, влезе в конкретика за статистиката в столичния град Венцислав Велинов от „Охранителна полиция“.

Освен 24 май, други натоварени дати със празнувания са 25, 26, 27 и 28 май, когато също ще има концентрация на полицейско присъствие.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Медведев: Санкциите срещу Русия създават нова архитектура за сигурност в света

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев вещае „рухване на идеята за американоцентричен свят“, съобщава ТАСС. Освен това той предвижда редица кризи и конфликти като последица от санкциите срещу Русия. В „Телеграм“ Медведев предупреди, че последствията от наказателните мерки срещу страната му ще включват енергийна, логистична, продоволствена и други глобални

Read More »