Полицията на крак за изборите

Views 14972
0 0
Снимка: БГНЕС

130 полицейски служители ще бъдат командировани в 17 Областни дирекции на МВР (ОДМВР) за предсрочните парламентарни избори. Това заяви директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) Станимир Станев за организацията на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Още 44 полицейски служители ще бъдат в сградата на ГДНП, които ще помагат на останалите областни дирекции. В ГДНП е създаден център, който дублира телефон 112. 12 служители ще работят в тази програма и в реално време от утре до приключване на изборния ден полицаите ще осъществяват контрол и ще следят как се работи по получените сигнали по телефон 112 и ще докладват постоянно за проблеми, ако има такива с цел бързо да се реагира и да се окаже помощ.

Сформирани са три мобилни екипа, 12 души, като има разследващ полицаи, от Охранителна полиция, оперативни работници от криминална полиция, които ще оказват съдействие на колегите си по областните дирекции. При необходимост ще бъдат командировани още служители само за 11 юли, увери Станев.

За предсрочните избори е сформиран и полицейски щаб, който ще се грижи за безпроблемното протичане на изборите и създаване на организацията за противодействие на престъпленията, свързани с деня на изборите и в утрешния ден, каза още Станев.

От днес започва логистичния план по съпровод и охрана на машините по областните центрове, уточни от своя страна директорът на ГД „Жандармерия“ Тодор Гребенаров. След като машините се натоварят, ще бъдат запечатани и ще бъдат в логистичен център определен от „Сиела Норма“. Машините за гласуване няма да нощуват в ОДМВР.

С 300 буса машините ще се разкарват по избирателните секции.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

1 864 са проверените заложни къщи

Общата конвенционална престъпност е намаляла с близо 58%. От 1 юни досега процентът на тази престъпност e намалял с близо 29%. Налице е трайно намаляване на престъпленията, като най-характерното е, че за вчера и за онзи ден на територията на цялата страна е нямало нито едно противозаконно отнето моторно превозно […]