Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Полицейската бруталност в САЩ продължава

Снимка: EPA/БГНЕС

Двама полицаи от Бъфало, Ню Йорк, са със спрени заплати и отстранени от работа, след като видео показа, как блъскат 75-годишен мъж на земята, докато протестите срещу убийството на Джордж Флойд от полицаи продължават в цялата страна, съобщава „Ройтерс“.

Видеото, направено от репортер на местната обществена радиостанция WBFO и публикувано на неговия уебсайт и акаунта в „Туитър“, показва как възрастен мъж се приближава до полицаи за борба с безредици. Един офицер го бута с палка, а втори – с ръка. Чува се звук от удар, след което потича кръв от главата на мъжа

Бях силно разтревожен от видеото“, коментира кметът на Буфало Байрън Браун. „След дни на мирни протести и няколко срещи между мен, полицейското ръководство и членовете на общността, тази вечер събитието е обезкуражаващо.“

Инцидентът предизвика широко осъждане в социалните медии, докато протестиращите се върнаха по улиците на няколко американски градове, за да демонстрират срещу полицейската бруталност.

Видеото в Бъфало показва, че по-голямата част от офицерите го подминават и прескачат, след като мъжът пада, макар че полицаят, който го бута с палка, се надвесва над него, преди да бъде отведен от друг. Чува се някой да вика лекар.

По-късно полицията заяви, че мъж е ранен след спиране и падане, съобщи радиостанцията. Но след като видя видеото, комисарят на полицията в Бафало Байрън Локууд нареди разследване и отстрани двамата служители, каза Браун.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че е разговарял с кмета Браун и е съгласен, че участващите служители трябва да бъдат отстранени, докато се чака официално разследване. „Полицейските служители трябва да изпълняват – НЕ ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ – със закона„, пише Куомо в „Туитър“.

75-годишната жертва е в стабилно, но тежко  състояние в болница за медицински център на окръг Ери в Бъфало, каза Браун.

https://twitter.com/WBFO/status/1268712530358292484?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1268712530358292484&ref_url=https%3A%2F%2Fnews.bg%2Fint-politics%2Fpolitseyskata-brutalnost-v-sasht-prodalzhava-v-bafalo-blasnaha-i-raniha-75-godishen-mazh.html
spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сунак впряга британците на работа с по-строги правила за болничните

Британското правителство ще се стреми да затегне правилата за...

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

София не е пред епидемия от коклюш, засега

София не е пред обявяване на национална епидемия заради...

Ваня Григорова слага край на мандата на псевдоелита, а старите лица да отсъпят

Общинският съветник Ваня Григорова регистрира участието си за НС...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img