‘Политическата класа е отговорна за сблъсъците’

Прочитания 7451
0 0

Не искам да правя политически коментар днес, когато зовем за единение, когато всеки българин трябва да осмисли своята отговорност към това единение и най-вече политическата класа, защото тя е отговорна и за тези сблъсъци.

Така президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос във връзка със сблъсъците по време на протеста на 2 септември.

Във време като нашето отново имаме нужда от идеалите на нашите възрожденци, за да направим страната ни достойно място за бъдещето на нашите деца. Не е задължително да си голям, а да си достоен родолюбец, да имаш дързостта да предизвикаш великите сили и да обърнеш хода на историята, подчерта Радев.

Пред журналисти той заяви, че на тази дата сме доказали, че можем да постигаме изключително важни за страната ни неща. И точно това е историческата поука от този празник, че промяната към по-добро е възможна, когато сме единни към отстояването на свободата, справедливостта.

135 г. ни делят от съдбовния 6 септември, когато българинът взе в свои ръце съдбата на родината си. Това събитие не беше дело на външни сили, на политически пазарлък, това беше народно дело, победа на българския характер и свободолюбие, дело на шепа храбреци, каза той на откриването на барелеф на Васил Левски в пловдивското село Брестовица.

Зад тяхната дързост да предизвикат великите сили да изправят горда България, застана като стена целият български народ, добави Радев и допълни, че дори в онези славни дни политиците успяха да бъдат на висотата на българския народ.

Дейците на Съединението придадоха истински смисъл на мисълта на Левски, че трябват дела, а не думи. Поздравявам Брестовица и община Родопи и благодаря на всички инициаторите за създаването на този барелеф, подчерта още президентът.

По време на посещението си в Първенец президентът произнесе реч, с която благодари на жители, че пазят заветите на хората, „посветили живота си за най-важното за България дело“.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Димитър Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нинова: Има вечни каузи, които обединяват - свободата и справедливостта

Има вечни каузи, които могат да обединят един народ по всяко време. Това са свободата и справедливостта. Нека за тях да бъдем единни. Честит празник, българи. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод Съединението на България. Съединението на Княжество България и Източна Румелия е урок по българщина, каза […]