Поколенията няма да ни простят, ако не намерим компромис, настоя Борисов пред Бучковски

Views 4544
0 0

Винаги съм считал, че на масата на преговорите може да се намерят решения. Сегашните и следващите поколения няма да простят нито на България, нито на Република Северна Македония това, че не сме намерили компромис, който да даде перспектива.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си със специалния пратеник на правителството на Република Северна Македония за България Владо Бучковски, проведена по-рано днес, съобщиха от Министерския съвет.

За да бъде намерено устойчиво и дълготрайно решение на оставащите отворени въпроси в двустранните отношения, е необходим прагматичен, откровен и добронамерен подход, изразяващ се в конкретни действия, смята Борисов.

Той изтъкна, че за повишаване на взаимно доверие е важно връщането към стриктно и необратимо изпълнение на всички поети ангажименти от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, подписан през 2017 г.

България винаги е изповядала евроатлантическите ценности, затова и по време на нашето председателство на Съвета на ЕС поставихме темата за европейската перспектива на Западни Балкани на първо място, заяви премиерът Борисов.

Той бе категоричен, че България до този момент е положила всички усилия страните от Западните Балкани да бъдат приобщени към НАТО и ЕС.

Българският министър-председател припомни, че именно в резултат на подкрепата на България за европейското бъдеще на Република Северна Македония, бе подписан Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Калин Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Административният съд обяви цените на парното и тока от април 2017 г. за незаконни

Цените на топлинна и електрическа енергия са незаконни, става ясно от решение на Върховния административен съд (ВАС), който уважи протест на Върховна административна прокуратура (ВАП), информира държавното обвинение. С решението на КЕВР се повишават цените на топлинната енергия с повече от 25 процента. Решението е по протест на ВАП пред […]