Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Почти нито една идея на ИТН не била реализирана в актуализацията на бюджета

Снимка: архив БГНЕС

Почти нито една идея на „Има такъв народ“ не е реализирана в актуализацията на бюджета така, както е предложена. Това разкри пред БНР депутатът от „Има такъв народ“ и председател на Комисията по бюджет в Народното събрание Любомир Каримански.

Може би някой ще каже, че идеята за диверсифицираната ставка в размер на 0% за производството на хляб и хлебни продукти е наша, но нашата мярка не спира по този начин. Ние предложихме и допълнение, в което да е ясно, че отделните елементи, участници в ценообразуването на хляба и хлебните продукти са по-важни и беше нормално експертите между коалицията и Министерството на финансите да седнат и да уточнят обхвата и начина, по който това може да се случи за най-уязвимите групи, не общо за всички„, поясни той.

Според него до края на месеца би трябвало да се гласува актуализацията на бюджета.

Каримански обясни, че трябва да мине Тристранният съвет от началото на следващата седмица, да станат ясни резултатите от него, да мине през Министерския съвет, след което трябва да се внесе в парламента.

Много зависи и от всички предложения от страна на опозицията и всичко онова, което ще се развие като бюджетен процес в парламента, обясни Каримански.

Той посочи, че не е видял в бюджета да е предвидена компенсация за цените на тока за бизнеса.

Най-вероятно, ако Министерството на финансите, изобщо колегите от Министерския съвет, разчитат на някакви други буфери, които има, откъдето да вземат тези пари. Вероятно ще има, но не мога да кажа със сигурност„, уточни депутатът от ИТН.

Той подчерта, че не е скептичен към влизането на България в еврозоната.

„Аз също искам България максимално бързо да влезе в еврозоната, но нека да си свършим работата така, както Хърватска я свърши. Ние даваме Република Хърватска като пример, но не следваме нейния пример. Тя прие Стратегически план още през 2018 г. Доколкото знам от Централната банка, те са имали готовност с документ преди няколко години, но поради една или друга причина този документ не е бил довършен„, обясни Каримански.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Шофьор блъсна пияна жена в Силистра

След употреба на алкохол 27-годишна жена беше ударена от...

Русия обвини СС на ООН в лицемерно осъждане на Иран

Припомни атаката срещу посолството в Дамаск

Швейцария отказа да се присъедини към екипа за търсене на руски активи

Прочутият неутралитет на Алпийската конфедерация

Румен Радев пак настоя за съвместна развойна дейност в НАТО

Насърчаване на съвместната научно-изследователска и развойна дейност в сферата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img