Почина българският политолог и социолог Антоний Гълъбов

Екип на News24sofia.eu
Views 886
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Внезапно почина българският политолог и социолог Антоний Гълъбов. Това е станало във вторник, съобщи във Facebook колегата му Антоний Тодоров.

С тъга научих, че завчера е починал моят колега и Адаш Антоний Гълъбов. Светла му памет„, написа Тодоров.

Антоний Гълъбов бе роден на 30 януари 1964 г. в София. Завършил е социология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доктор по социология с дисертация на тема „Етническа идентичност и етнически конфликти“, защитена в Института по социология към БАН (1996). Доцент на Нов български университет. Член на Българската социологическа асоциация от 1985 г.

Ръководител на Работната група по ромските въпроси при Националния съвет по етнически и демографски въпроси при Министерския съвет (1997 – 2001). Експерт на Асоциация „Прозрачност без граници“ (1998-).

Член на Асоциацията на специалисти по връзки с обществеността и image making IMAGINES от 2001 г. Член на Управителния съвет на Международната асоциация за културна политика Ubuquite Culrure(s) в Париж, Франция. Основател и член на Българското общество за индивидуална свобода БОИС (2003 г.). Заместник-председател на Научния комитет на Асоциация EUROPA – Лимож, Франция. Председател на Управителния съвет на Института за публични политики и партньорство. Антоний Гълъбов беше преподавател в Департамент „Политически науки“ на Нов български университет.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Унгарският премиер Виктор Орбан призова за премахване на санкциите срещу Русия

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви пред управляващата си партия Фидес, че санкциите срещу Русия, наложени от Европейския съюз, трябва да бъдат отменени. Това съобщи проправителственият всекидневник Magyar Nemzet, цитиран от Ройтерс. Правителственият говорител Золтан Ковач потвърди коментарите в имейл отговор до „Ройтерс“. Орбан, остър критик на санкциите на ЕС срещу […]