Реклама

https://www.gerb.bg/bg

По сигнал на „Възраждане“ бил арестуван кметът на Стамболийски

Снимка: БГНЕС

Сигнали за злоупотреби с обществени поръчки са причината за ареста на кмета на град Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив-област Георги Мараджиев.

Това заяви на брифинг в Народното събрание депутатът от „Възраждане“ Стоян Таслаков. Таслаков е родом от града и е подателят на тези сигнали. Твърди и че именно те са причината за акцията срещу кмета, макар и все още да няма официална информация от представители на силовото ведомство.

Припомняме, че по-рано днес парламентарната група на ГЕРБ излезе с остра декларация по повода, като съзря репресия и продължаване на „рашковщината“.

Не става въпрос за полицейски произвол, а за разследване на мои сигнали за корупция в общината. През годините съм пускал десетки сигнали със съмнения за злоупотреби. Смятам, че този арест е не само правилен, а отдавна закъснял„, заяви Стоян Таслаков.

В кокретика по отношение на обществените поръчки се касае за фирма, чиято дейност е инсталиране на климатици, която обаче печелила болшинството от търговете в общината за изграждане на публична инфраструктура.

Една фирма получава повечето обществени поръчки в община Стамболийски. Забелязали сме как в цените, заложени за материали, има от два до три пъти завишаване на пазарната себестойност. Става въпрос за фирма „Професионал 777“. Фирма без никаква история, без никакъв опит„, поясни народният избраник.

Не само с това се изчерпвали злоупотребите – имало натиск срещу хора, пишещи против местното управление. Имало и специално заети служители, следящи социалните мрежи, които сигнализирали кмета, а в последствие се задействали местните данъчни, които осъществявали ударни проверки срещу недоволните граждани, твърди още Таслаков.

Снимка: БГНЕС
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са…

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Главчев следи ескалацията, няма нужда от Съвет по сигурност

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България. Това...

Подобряват условията на живот и лечение на психично болните

Депутатите приеха на първо четене на Законопроект за изменение...

Проф. Маринов очаква нови участници в парламента след изборите

Вероятно "Левицата" и/или партията на Васил Божков

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img