По сигнал на „Възраждане“ бил арестуван кметът на Стамболийски

Views 3292
0 0
Снимка: БГНЕС

Сигнали за злоупотреби с обществени поръчки са причината за ареста на кмета на град Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив-област Георги Мараджиев.

Това заяви на брифинг в Народното събрание депутатът от „Възраждане“ Стоян Таслаков. Таслаков е родом от града и е подателят на тези сигнали. Твърди и че именно те са причината за акцията срещу кмета, макар и все още да няма официална информация от представители на силовото ведомство.

Припомняме, че по-рано днес парламентарната група на ГЕРБ излезе с остра декларация по повода, като съзря репресия и продължаване на „рашковщината“.

Не става въпрос за полицейски произвол, а за разследване на мои сигнали за корупция в общината. През годините съм пускал десетки сигнали със съмнения за злоупотреби. Смятам, че този арест е не само правилен, а отдавна закъснял„, заяви Стоян Таслаков.

В кокретика по отношение на обществените поръчки се касае за фирма, чиято дейност е инсталиране на климатици, която обаче печелила болшинството от търговете в общината за изграждане на публична инфраструктура.

Една фирма получава повечето обществени поръчки в община Стамболийски. Забелязали сме как в цените, заложени за материали, има от два до три пъти завишаване на пазарната себестойност. Става въпрос за фирма „Професионал 777“. Фирма без никаква история, без никакъв опит„, поясни народният избраник.

Не само с това се изчерпвали злоупотребите – имало натиск срещу хора, пишещи против местното управление. Имало и специално заети служители, следящи социалните мрежи, които сигнализирали кмета, а в последствие се задействали местните данъчни, които осъществявали ударни проверки срещу недоволните граждани, твърди още Таслаков.

Снимка: БГНЕС

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Паяци са вдигнали 1200 автомобила от зелени площи в София през последните шест месеца

Над 1200 моторни превозни средства, паркирани неправомерно върху зелени площи в София, са били репатрирани принудително през изминалите шест месеца. Това показват данните на Столичния инспекторат, цитирани от БНР. Служителите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) са извършили репатрирането с т.нар. „паяци“ след получено разпореждане от инспекторите. Най-много нарушения са […]