Реклама

https://www.gerb.bg/bg

По 800 лв. за най-пострадалите след наводнението в Карловско

БЧК стартира операция за подпомагане за пострадалите от наводненията села в Карловско. Тя започва от утре, поета е от ръководител Николай Тодоров.

БЧК е отправил призив към Международния червен кръст, благодарение на което са отпуснати над 600 000 лв. (300 000 швейцарски франка).

С парите ще бъдат подпомогнати около 400 домакинства, които са най-засегнати. Помощта ще се дава в кеш или ваучер на стойност 800 лв. за избор на техника или покъщнина. Това съобщи Георги Сливенски от БЧК.

Тереза Хенли, представител на Международната федерация, посочи, че се радва да помогне на пострадалите – Над 4400 души ще получат хигиенни пакети с препарати за почистване и дезинфекция на наводнените къщи. Ще бъдат раздадени и материали за подкрепа и в училищата в община Карлово.

Помощ има и от БЧК-България – тя се състои в одеяла, дезинфектанти, храна, вода и психо-социална подкрепа от психолози от БЧК-Пловдив, които раздават и хранителни продукти.

Ще се създадат и Обществени съвети, в които ще участват представители на пострадали и кметове, за да се оценят кои са най-засегнатите домакинства и да бъдат справедливо подпомогнати. Главният критерий за подпомагане ще за семейства със засегната къща, която трябва да бъде укрепена за зимния сезон.

На база оценка на нуждите в пострадалите населени места, до този момент, БЧК е предоставил 1000 спални комплекта, 1000 одеяла, повече от 15 т. минерална и изворна вода, както и храна и дрехи. Осигурени бяха над 1600 л. дезинфектанти и 10 професионални изсушители за мокри помещения.

Българският Червен кръст разкри три временни пункта в селата Каравелово, Богдан и Слатина, в които се раздава храна, вода и друга хуманитарна помощ на хората на място. В пунктовете се оказва и първа помощ на жителите от селата и на доброволците, които помагат за разчистването на щетите от наводненията. Включиха се Доброволният екип за работа при бедствия и кризи, Младежкият авариен екип на БЧК – Пловдив, както и екипи от съседни области.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран пред СС на ООН: Време е Израел да понесе отговорност за агресията в региона

Въоръжените силите на Ислямска република Иран извършиха поредица от...

Хусите ударили 4 кораба в Аденския залив

Йеменските хуси са атакували четири плавателни съда в Аденския...

Мними служители на НОИ измамиха пенсионери с 1900 лв.

Столичната полиция задържа 46-годишен чужденец за измама. Разследването е започнало...

Смениха шефа на АПИ

Одитният доклад е изпратен в АДФИ още на 1 април

ДПС отива самостоятелно на избори

Централният съвет на ДПС прие критериите и процедурите за...

Наказателната колегия на ВКС сезира КС заради изменения в Наказателния кодекс

Общото събрание на Наказателната колегия на Върховния касационен съд...

Асен Василев отказва втора порция „държавата фалира“

"Надявам се, че няма да пробват да ни сервират...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img