По 50 лв. добавка към пенсиите и през април очаква Сачева

Views 167
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

И през април може да има добавка от 50 лв., която държавата отпуска към пенсиите заради кризата с коронавирус. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред bTV.

В бюджета на Държавното обществено осигуряване бяха предвидени средства за добавките до март.

Сачева категорично отрече помощта за април да е свързана с изборите, които са в началото на същия месец, и напомни, че извънредната епидемична обстановка е удължена до края на април.

Тя посочи, че през април ще бъдат отпуснати по 120 лв. помощ за храна за хората, които получават пенсии между 300 и 369 лв. Тепърва ще се решава дали и за тях ще има подкрепа от 50 лв.

Близо 2,1 млн. лв. пенсионери получават по 50 лв. към пенсиите си от август 2020 г.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Работещи в барове и ресторанти протестираха с музика и танци в центъра на София днес (ОБЗОР)

Хората скандират и питат: “трябва ли да се молим, за да работим”