Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Плувният басейн в столичния „Възраждане“ отваря…

Снимка: БГНЕС

От днес столичният комплекс „Възраждане“ отваря врати, въпреки че заради мерките с извънредното положение все още нямало много желаещи.

Новината съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти. По думите й това е един от най-любимите й проекти.

Тя прикани хората да посетят закрития басейн на парк „Възраждане“. В закритата зона има и спа център, който ще бъде отворен, когато разреши министърът на здравеопазването. Цялата закрита зона е готова, с изключение на ресторанта, за който се провежда конкурсна процедура.

Освен закритата зона с прекрасен басейн, има открита зона с 5 басейна, 2 пързалки, зона за децата. Тя също е готова, но ще бъде отворена, когато се оправи времето и когато има интерес, увери Фандъкова и посочи, че самия парк има засадени над 600 дървета, храсти и пейки.за ученика

Фандъкова напомни, че зоната на парк „Възраждане“ била приготвена за кражба на имотите. Дълги години съдебни битки за радост приключиха в наша полза, за да можем да изградим този прекрасен парк, доволна е кметицата.

„Защитихме си и последното късче земя от целия този комплекс, така че всичко това се инвестира и стопанисва от Софийски имоти. Трябва да му се смените името на това дружество, защото не се ползва с добро име от годините назад, когато вместо да спасява общински имоти, ги е раздавало и подарявало“, настоя Фандъкова.

9.5 млн. лв. са средствата, инвестирани във втория етап на парк „Възраждане“. От тях 5.3 млн. лв. са средства на дружеството, а останалите са финансирани от Фонда за устойчиво градско развитие.

Фандъкова посочи, че са предприети и всички необходими противоепидемични мерки. Това всъщност са инвестициите към спорта – големи комплекси с покана към всички да спортуват. Цените са съпоставими с цените на държавните басейни. В съседство с парк „Възраждане“ е изграден и училищен басейн.

Еднократното посещение за закрития плувен басейн е на цена 9 лева, като има 20% отстъпка за деца и ученици, а 50% е отстъпката за пенсионери до 16:00 ч. За първите сто посетители, които закупят едномесечна карта, тя ще бъде на стойност 100.80 лв. с отстъпка, а първите сто посетители, закупили тримесечна карта, е 340 лв. На всеки посетител ще се мери температурата, ще се пръска с дезинфектант и четири души ще могат да плуват в един коридор.

За откриването на аквапаркта от „Софийски имоти“ трябва да имат икономическата обосновка да го направят, за да бъде ефективно. Иначе от днес започват подготовка да бъде открит от началото на юли, но искат първо да видят нагласата на потребителите, дали ще идват да ползват услугите.

Фандъкова допълни, че проектът позволява да се използва и минералната вода от съществуващия извор.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са…

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

БНБ отново предупреждава за телефонни измами от името на банката

За продължаващи телефонни измами от името на БНБ съобщава...

Иран плени товарен кораб в Ормузкия проток

Иранската революционна гвардия залови товарен кораб, свързан с Израел,...

14 г. затвор за руснак, помагал на Украйна

Руски военен съд осъди на 14 години затвор мъж,...

Износът на стоки от България в рамките на ЕС е достигнал 31 млрд. евро през 2022 г.

България е удвоила своята роля във вътрешната търговия на...

САЩ заявиха, че няма да поемат „бойна роля“ в Украйна

Съединените щати не възнамеряват да поемат „бойна роля“ в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img