Пловдивската болница отрича обвиненията на родителите на починалия младеж

Прочитания 2142
0 0

УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив е предоставила на прокуратурата пълната медицинска документация, свързана със смъртта на 18-годишното момче, чиито родители сигнализираха за допусната лекарска грешка, съобщава bTV.

В своя позиция от лечебното заведение заявяват, че новите сведения, получени в хода на извършваната проверка, са, че има данни пациентът да е пострадал при пътно-транспортно произшествие, като първоначално не е потърсил медицинска помощ.

Доста по-късно след травмата и след появата на по-засилени симптоми на черепномозъчна травма е потърсена квалифицирана помощ и момчето е било транспортирано от ЦСМП в Спешното отделение на болницата, поясняват от УМБАЛ „Свети Георги“.

Те посочват, че след съответните изследвания пациентът е приет за лечение на черепно-мозъчната травма, като видът и обхватът на терапията са били обсъдени с целия колектив на клиниката.Терапията е била насочена към овладяване на състоянието и симптомите – лечение, насочено към намаляване на мозъчния оток.

С цел изясняване на причините за смъртта е била назначена съдебно-медицинска експертиза. От болницата обаче не са запознати с резултатите от нея, тъй като материалите от досъдебното производство се разгласяват единствено по преценка на прокурора.

В лечебното заведение е назначена проверка, като се установява, че пациентът е бил наблюдаван, включително в деня на неговата смърт и е бил в съзнание и напълно контактен, след което влошаването му е настъпило внезапно.

От болницата изразяват категорично несъгласие с твърденията на близките на починалия, описващи поведението на медицинския персонал в Клиниката по неврохирургия.

Въпреки неверните обвинения и медийния натиск лечебното заведение ще се въздържи от изнасянето на повече подробности относно травмата, хронологията на събитията, лечението и състоянието на младежа, заявява се в позицията.

Образувано е досъдебно производство за изясняване на фактическата обстановка и за преценка дали има данни за лекарска грешка и престъпление.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Айя Йоргова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МОН с двама нови зам.-министри и основен приоритет "максимално присъствена среда" (ОБНОВЕНА)

Отчет за свършеното през изминалия мандат на служебния кабинет и три приоритета за сегашния обяви министърът на образованието Николай Денков на пресконференция във ведомството. Денков посочи, че учебната година е започнала успешно с присъствено обучение, което трябва да бъде продължено, като се вземат всички мерки за минимизиране на риска от епидемична вълна и […]