Плащаме 142,11 лв за Mwh природен газ през юли

News24sofia.eu
Прочитания 1539
0 0

Прогнозната цена на природния газ за месец юли е 141,11 лв. за Mwh, съобщават от „Булгаргаз“. От дружеството заявиха, че цената е образувана в съответствие с чл. 17 от Наредба № 2 от 19.03.2013 г. за регулиране на цените на природния газ и е изчислена по фиксинга на БНБ.

Прогнозната цена е образувана на база прогнозни стойности на ценообразуващите компоненти към 11.05.2022 г. За сравнение, цените на европейските газови пазари за доставка през месец юли на 11.05.2022 г. са в приблизителен размер от 95.50 EUR/MWh.

Окончателно предложение за утвърждаване на цена на природния газ за м. юли 2022 г. ще бъде депозирано в КЕВР на 01.07.2022 г., отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 30.06.2022 г., казват още от „Булгаргаз“.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Катастрофа причини задръстване в кв. "Орландовци" в София

Катастрофа между две коли причини задръстване в кв. „Орландовци“ в София, съобщава БНТ. Пътният инцидент е станал на булевард „История славянобългарска“ в района на един от големите строителни хипермаркети. Нанесени са сериозни материални щети по „Опел“ с плевенска регистрация.