Пламен Киров: Санкциите на САЩ ще имат последиците на ядрен взрив

Прочитания 10893
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Политически и икономически ядрен взрив след санкциите на САЩ очаква Пламен Киров

Санкциите на САЩ ще имат последиците на ядрен взрив – не само политически, но и икономически. За това предупреди пред bTV бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров.

Той заяви, че допълването на „черния списък“ след санкциите на САЩ е легитимна цел на служебното правителство, но от правна гледна точка има много въпросителни.

По негови думи първото противоречие е добавянето на всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани и управлявани от хората, санкционирани по закона „Магнитски“.

Проф. Киров напомня, че робството е отменено още през 1879 г. в Търновската конституция и едно физическо лице нямам как да бъде притежавано от друго юридическо лице.

Оказва се и че понятието „свързани лица“ има различно тълкувание в няколко различни български закона и не е ясно точно по кой закон се определят тези свързани с корупционните фактори лица.

Освен това има степени на свързване, но кой ще се наеме да каже каква е тази степен. Боравим с понятия, които са въведени в американското законодателство, обаче там те имат друго съдържание„, подчерта експертът.

Той посочи, че след изборите на 11 юли в Народното събрание трябва да бъде внесен законопроект, който предоставя нужната рамка за справяне с последиците след санкциите от САЩ.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Полша задържа руски шпионин

Полската агенция за вътрешна сигурност задържа Януш Н. по обвинение в шпионаж за Русия (фамилията му не е посочена в съответствие с местните закони). Това съобщи в четвъртък Държавната прокуратура на републиката, цитирана от ТАСС. „По време на разследването прокурорът установи, че заподозреният е действал в полза на Руската федерация, […]