Петкова докладва пред депутатите за студения резерв

Views 278
0 0

Енергийният министър Теменужка Петкова дойде извънредно в Народното събрание да докладва за студения резерв.

Темата е обсъдена на днешното заседание на Министерския съвет. Премиерът Бойко Борисов я изпратил да доказва на законодателите.

Студеният резерв ще бъде предоставян от тук нататък за преходния период до юли 2021 г. на държавната ТЕЦ „Марица Изток“ 2.

Това е една много важна тема, категорична бе Петкова.

Така щяла да се гарантира енергийната сигурност на страната. ЕК изисква да премахнем студения резерв. Търговете ще бъдат заменени с механизъм за капацитет. Докато това стане, резервът отива в ТЕЦ „Марица Изток“ 2.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Ден 14: Протестът блокира седем ключови точки в центъра на София (на живо в News24sofia.eu)

Каскети летяха пред Съдебната палата, тоалетна хартия - пред МС