Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Петков учуден, че служебният кабинет не е приел корабите с газ

Снимка: архив БГНЕС

Радвам се, когато България изнася. Интересът е индустрията да работи, независимо дали държавите са на Изток или на Запад„.

Това отговори бившият премиер Кирил Петков пред бТВ на обвиненията на Бойко Борисов, че сме изнесли милиарди за Русия.

Преди два дни, когато заведох делото срещу него, много се чудих дали да включа и Делян Добрев в делото. Но решихме, че ще се фокусираме в Борисов„, уточни той – тъй като за него „Добрев не говори собствените си идеи, а е използван за ефир„.

По отношение на кризата с „Газпром“ и природния газ Кирил Петков коментира, че 7-те карго кораба, които е договорил, са били на 30% под пазарната цена в сравнение с тази в Европа.

Недоумявам защо служебното правителство взе само един кораб„, каза още той. Петков питал енергийния министър на Гърция как върви и установил, че комуникация с него няма или е много вяла. Според бившия премиер е имало слотове за доставки на втечнен газ през Гърция.Учуден съм, че корабите не бяха закупени за българската зима„, посочи Петков.

Бившият министър на енергетиката Александър Николов добави, че танкерите са били с оферта до 7 долара. Самата оферта е стенографирана в Министерски съвет. „В цяла Европа природният газ е дефицитна стока, най-разумното нещо е поне да се реализира финансова помощ за държавата, може да се вземат корабите, да се вземат и да се препродадат, ако не могат да се разтоварят„, поясни той.

Според него „текущите действия поставят под риск доставките„. „Беше обезпечена над 80% обща консумация, останалото можеше да се коригира с мерки за горива„, уточни Николов. За него е „меко казано странно“ да се остави България точно за този период без осигурен природен газ.

В отговор на въпрос за напускащи листите на „Продължаваме промяната“, Кирил Петков уточни, че „не става дума за позиции, за кариери, места, а за кауза„, а някои от хората остават в партията.

В заключение Петков анализира и идеята на Слави Трифонов за референдум за президентска република. „Шоуто, което Слави се опитва да прожектира, е старият сезон. Стига толкова драми, Слави трябва да остане в миналото„, смята той. За Кирил Петков „това е евтин трик да се опитват да бъдат на вълната на ново обстоятелство, но вече е като лъжливото овчарче„. В тази връзка Петков не мисли, че някой взема Трифонов насериозно.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Арестуваха 13 надзиратели в Италия по подозрение, че са малтретирали непълнолетни

Италианската полиция арестува 13 надзиратели в затвор по подозрение,...

Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно, уверява ЦИК

Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно. Това...

Русия щурмува Часов Яр с 25 000 войници

Русия разполага със сили от 20 000-25 000 войници,...

Русия защитава петролните си съоръжения с мрежи против дронове

Предвижда се и инсталиране на ракетни комплекси

Съдебните заседатели по делото срещу Тръмп в Ню Йорк са избрани

Всички 12 съдебни заседатели за процеса срещу бившия американски...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img