Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Петков продължавал да натиска депутати от ИТН, оплака се Тошко Йорданов

Снимка; архив БГНЕС

Продължава натискът, изразен чрез телефонни обаждания към народни представители от „Има такъв народ“ от страна на министър-председателя Кирил Петков.

Това заяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание вторият човек в партията на Слави Трифонов и председател на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Министър-председателят продължава да звъни на хора, които стоят пред вас, на колеги от парламентарната група. Да го кажем ясно – това трябва да престане„, каза той.

И призова – ако от „Продължаваме промяната“ желаели да водят разговор, то да се обърнат по официален път към ръководството на партията. „А не да звъни на отделни депутати да ходят на срещи с него и да ги уговаря.“

Попитан нееднократно, Йорданов обаче не уточни на кого точно от групата на ИТН е било звъняно от страна на премиера. Призова самите депутати, които били подложени на натиск, да си кажат, ако желаят, но те се въздържаха. С едно изключение.

Един от пробно „уговорените“, оказва се, е правното острие на ИТН Ива Митева. „Нищо не ми е предложил (премиерът Петков). Искаше среща с мен, искаше да седнем да поговорим, искаше да ми каже някои неща. Аз му казах категорично, че при едни разговори червени линии не трябва да има, виждате докъде водят течи червени линии„, каза тя. И добави – също не следвало да има министерства, контролирани от отделни партии, както е към момента.

Попитана дали обаче представлява „червена линия“ категоричното изискване на ИТН Петков и Василев да не фигурират като лица в следващ кабинет, тя заяви: „Не смятам, че това са червени линии, след като има вот на недоверие и ние сме подкрепили този вот на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков. При това за финансовата политика на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Мисля, че това е най-логичното и последователно поведение, а друго би било лицемерие.“

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Въздушният трафик е нарушен в региона на Близкия изток (ВИДЕО)

Русия не е била уведомена от Техеран за атаката

Нападателят от Сидни дълги години страдал от психическо заболяване

Заподозреният, който намушка смъртоносно 7 души и рани десетки...

Транспортното министерство договаря пряко купуването на 35 влака по ПВУ

Защото подадените оферти не отговарят на изискванията

Украйна удари летище в Крим на руските окупатори

През изминалата нощ в окупирания Крим се чуха експлозии....

Стефан Тафров е водещият кандидат на „Да, България“ за евроизборите

Дипломатът Стефан Тафров е водещият кандидат на "Да, България"...

Йордания, Ирак и Ливан възобновиха въздушния трафик (ВИДЕО)

Рисковете за сигурността вече са преодолени

Над 37 хил. души са обявени за безследно изчезнали в Украйна

Обединеният регистър на безследно изчезналите при особени обстоятелства хора...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img