Петков отрече еднолично да гони руските дипломати (ВИДЕО)

9 юни 2022 г. – това е датата, на което е било взето въпросното решение, добави още премиерът

Views 58178
0 0

Решението за изгонване на 70 руски дипломати от България не е било взето еднолично от министър-председателя Кирил Петков.

Това увери самият премиер, преди да влезе в пленарната зала на Народното събрание преди закритото заседание, свикано по казуса.

Това е много важно да се каже, за да бъде ясно за всички български граждани – има 3 доклада на ДАНС, на които се взеха тези решения, има междуведомствен доклад от Министерството на външните работи и има решение на Съвета по сигурност, на който присъстваха министърът на вътрешните работи, министърът на отбраната, министърът на външните работи, заместник-министърът на финансите, министърът на електронното управление, началникът на отбраната, главният секретар на МВР, председателят на ДАНС, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“, директорът на Военно разузнаване, началникът на НСО, секретарят на Съвета по сигурност и представител на президентската институция„, изброи Петков, по същество отричайки думите на президента Радев от по-рано.

9 юни 2022 г. – това е датата, на което е било взето въпросното решение, добави още премиерът. Припомняме, по-рано през деня и началникът на кабинета Лена Бориславова увери, че решението е взето законосъобразно, според процедурата и реално е акт на МВнР.

Решението, което се случи във вчерашния ден, не е мое решение. То е на базата на този съвет, на базата на три доклада от ДАНС. Всички тези институции в България, които отговарят за сигурността, плюс факта, че Министерството на външните работи отговаря за това. Така че според мен има може би неразбиране как това се случи, но тези доклади датират като се започне от май, юни, имаме отделни информации още от март. Ще го дам това, но за съжаление ще бъде на закрито заседание„, уклончив бе Петков дали са верни твърденията на „Има такъв народ“, че решението за този ход е било взето още по време на визитата на част от управляващите в Киев в края на април.

Петков не отговори и на въпросите дали е готов да направи компромис и да не бъде кандидат за премиер при опита за съставяне на нов кабинет в рамките на този парламент, за което настояват както от ИТН, така и от БСП.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

От прокуратурата разбрали от медиите за изгонените руски дипломати

В българската прокуратура са разбрали от медиите за изгонените руски дипломати, съобщи БНТ. Пред обществената телевизия говорителят на главния прокурор (Иван Гешев) – Сийка Милева заяви, че в държавното обвинение не е постъпила информация от службите за тяхна нерегламентирана дейност на територията на страната. След като снощи бе съобщено за […]