Петков от Копривщица: Да не ни е страх от никого, който застрашава българския интерес

Views 21920
0 0
Снимка: архив пресцентър Министерски съвет

Да действаме, а не да говорим. Бъдещето на България зависи от самите нас. Това заяви министър-председателят Кирил Петков в словото си по случай отбелязването на 146-годишнината от Априлското въстание.

Днес имаме свободна и демократична България. Петков призова българите да запазят в сърцата си посланията на революционерите от Априлското въстание и да не изпитват страх от никого, който застрашава българския интерес. Преди официалната церемония по случай годишнината от въстанието, премиерът поднесе цветя на гроба на родения в Копривщица герой – Тодор Каблешков.

В Копривщица, пред стотиците българи, дошли да сведат глави пред подвига на априлци, премиерът припомни думите на големия революционер Тодор Каблешков от неговото Кърваво писмо, останало завинаги в историята: „Ако вие, братя, сте били истински патриоти и апостоли на свободата, то последвайте нашия пример и в Панагюрище“. „В това едно изречение се крие истинският български дух, жаждата за независима и свободна България. В това изречение няма нито дума в посока – преклонена глава, сабя не сече, нито има страх от голямата империя и нейната огромна военна мощ“, категоричен бе българският министър-председател.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петя Димитрова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

КНСБ иска минималната работна заплата да продължи да расте изпреварващо

Минималната работна заплата трябва да продължи да расте изпреварващо през следващите години, за да достигне най-накрая заплата за издръжка. Това заяви в ефира на БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му за да живее човек нормално трябва да получава нетно възнаграждение от поне 1200 лева. Ако сте двама, […]