Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Петков и Василев се явяват на изборите с „Волт“ и „Средна европейска класа“

Снимка: dir.bg / News24sofia.eu (платена версия).

Партиите „Волт“ и „Средна европейска класа“ ще бъдат мандатоносители на проекта „Продължаваме Промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Днес 20 септември 2021 г., беше постигнато коалиционно споразумение между ПП „Волт“ и ПП „Средна европейска класа“, с което двете партии образуваха коалиция „Продължаваме Промяната“ за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г.“ – съобщават от „Продължаваме Промяната“.

Представляващи коалицията са Кирил Петков и Асен Василев.

Коалицията се обединява около идеята за продължаване на промяната в управлението на държавата, следвайки принципите на нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин.“ – се казва още в съобщението, разпространено до медиите.

Като основни цели на коалицията се посочват създаването на икономическа среда, която да подпомага свободното развитие на малкия и средния бизнес, както и привличането на стратегически, високотехнологични инвестиции. Сред целите на коалицията са също справедливо и балансирано разпределение на средствата на държавата и върховенство на закона. Приоритет за обединението ще бъдат инвестициите в качествено образование, развитие на по-добро и достъпно здравеопазване, модерна инфраструктура и социална политика, осигуряваща достойни доходи на възрастните хора.

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме Промяната“ и са готови да спазват заложените в споразумението принципи„, допълват от формацията на Петков и Василев.

Партията „Средна европейска класа“ е създадена в Бургас през 2007 г. с цел създаване на българска средна класа с европейски стандарт на живот. Тя има избрани общински съветници, като в общинския съвет на Бургас е трета политическа сила. Начело на партията е Константин Бачийски, който постави във фокуса на дейността си беззаконията в парк „Росенец“.

На парламентарните избори през 2017г. партията се присъедини към коалицията „Обединени патриоти“, а на изборите за Европейския парламент през 2019 г. се коалира с НФСБ.

Политическа партия „Волт“ е основана през 2018 г. като част от първото общоевропейско движение „Волт Европа“ – то има евродепутат, народни представили в парламента на Нидерландия и общински съветници в България, Германия и Холандия. Съпредседатели на „Волт“ в България са Венцислава Любенова и Симеон Трулев.

Припомняме, че преди дни партията напусна мрежата „Изправи се БГ“.

Междувременно стана ясно, че от формацията около Мая Манолова предлагат на Петков и Василев обединение, което да включва и Демократична България. От своя страна ДБ предлага на „Продължаваме промяната“ предизборна коалиция с общи листи за вота на 14 ноември.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ГЕРБ искат оставка на зам.-кметове на София и шефа на ОП „Гробищни паркове“

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките...

Общо 30 хил. деца посещават ясла към 2023 г.

Общо 835 самостоятелни детски ясли и яслени групи в...

Полша предрича неизбежно поражение на Русия при атака срещу НАТО

Руска атака срещу НАТО неизбежно ще завърши с поражение...

Армията на Буркина Фасо е избила 223 цивилни през февруари

Повече от 220 цивилни, включително най-малко 56 деца, са...

Костадинов очаква нова-стара сглобка след 9 юни

Парламентарната група на "Възраждане" очаква ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС...

Кирил Петков посъветва ГЕРБ да се отърсят от Пеевски

"Господин Пеевски и Господин Борисов не притежават тази държава....

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Двама са задържани в Стамболийски след стрелба с газов пистолет от кола

Двама криминално проявени мъже са задържани заради стрелба във...

Сателитни снимки показват сериозни щети в Иран след атаката

Сателитни снимки, направени в понеделник, показват, че израелският ответен...

Ваня Григорова насочи поглед към парламента

Общинският съветник от БСП-София Ваня Григорова се впуска в...

За социалния министър великденските добавки не са заигравка с пенсионерите

"Бонусите не трябва да се обвързват с пенсионната система,...

„Хизбула“ изстреля десетки „Катюши“ по Израел

Като отговор на атака срещу ливански села

Елена Йончева приема номинацията от ДПС за евродепутат

В профила си във фейсбук Елена Йончева благодари на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img