Петима българи и членовете на техните семейства нямат право да влизат в САЩ

Това обяви Държавният департамент на САЩ

Views 29996
0 0

Петима българи и членовете на техните семейства нямат право да влизат в САЩ. Те са Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов, Делян Славчев Пеевски и Илко Димитров Желязков. Това обяви Държавният департамент на САЩ чрез Службата на говорителя си.

По-рано днес Министерството на финансите на САЩ наложи санкции срещу Васил Крумов Божков, Делян Славчев Пеевски и Илко Димитров Желязков заради корупция.

От настоящото второ изявление става ясно, че Пеевски е използвал Желязков, служител в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, като посредник и съучастник в търговията с влияние и даването на подкуп с цел защита от обществен контрол и за оказване на влияние върху ключови институции и сектори в българското общество.

Освен Манолев, Харалампиев, Томов, Желязков и Пеевски публично са оповестени и имената на съпругата на Манолев – Надя Манолева и неговите деца Алекса, Йоанна и Димитър; съпругата и сина на Харалампиев – Веселка Харалампиева и Павел Харалампиев, непълнолетните син и дъщеря на Пеевски и дъщерите на Желязков – Ваня Илкова Желязкова и Роза Илкова Желязкова.

Припомняме, че на 5 февруари 2020 г. държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд като първия българин със забрана да пътува за САЩ заради данни за корупция. Дисциплинарното производство срещу магистрата беше образувано на 18 февруари, като такова бе поискано още преди това от правосъдния министър Данаил Кирилов. Името на Андон Миталов стана известно в края на 2019 г. като съдията, който пусна да пътува в Москва обвинения за шпионаж председател на движение „Русофили“ Николай Малинов, за да получи орден от руския президент Владимир Путин. По случая бе разпоредена и проверка от тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. От Спецсъда заявиха, че няма нарушения в работата на съдия Миталов.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

"Автомагистрали" уверяват, че имат ресурс да изпълнят всички договори

„Автомагистрали“ ЕАД са доказали, че имат необходимия ресурс за изпълнението на всички „ин-хаус“ договори, сключени по Закона за обществените поръчки. Това заявяват от дружеството в своя позиция по повод оповестения по-рано днес от Сметната палата одитен доклад. Те посочват, че дружеството, е направило възражение по предвидения в закона ред с всички констатации, […]