Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Петър Чобанов: Поведението на отиващото си правителство ни остави без газ

Снимка: архив БГНЕС

Поведението на отиващото си правителство ни доведе до тази ситуация да нямаме газ. Дори и тези митични 7 танкера да бъдат доставени, няма да бъдат достатъчни.“ Това заяви пред БиТиВи депутатът от ДПС Петър Чобанов.

По думите му страната ни продължава да доставя руски газ чрез посредници, на по-висока цена. Той подчерта, че нямаме достатъчно осигурени количества газ, да задоволят нуждите на потребителите.

Държавата обеща да компенсира разликата за цените на газа, но това едва ли ще се случи. Рискуваме през зимата да останем на студено, добави Чобанов.

Той посочи, че позицията на ДПС е ясна. В краткосрочен период трябва да се използват всички възможности, за да няма недостиг на газ. В дългосрочен период трябва да се постигне 100% диверсификация, подчерта народният представител.

По отношение на предстоящите предсрочни избори той посочи, че за да върви България напред, трябва да се движи с идеята за ясно евроатлантическо мнозинство. Той заяви, че ДПС е отворена към диалог с другите партии, споделящи същите ценности.

Служебният кабинет, който президента ще назначи, трябва да разкрие какво заварва, за да разбере народа какво е вършило предишното управление, каза още Чобанов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Новият лидер на БСП-София сменя Иван Таков и начело на групата на партията в СОС

Новоизбраният Градски съвет на БСП-София взе на първото си...

Главчев назначи нов зам.-министър на иновациите и растежа

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев от сряда...

Колона от тирове се е образувала на Дунав мост при Видин

10-километрова колона от тирове се е образувала на "Дунав...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

За 40 лева: Заплашиха с оръжие непълнолетни момчета в Борисовата градина

Нападнаха непълнолетни момчета в Борисовата градина за 40 лева,...

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

Русия се похвали, че е превзела село Богдановка в Донецк

На този етап украинските военни не коментират

САЩ вкарват санкции срещу иранския петрол в закона за помощта за Украйна

Американските законодатели включиха санкциите върху износа на петрол от...

Само 9% от младите американци вярват, че САЩ „се движат в правилната посока“

Ново проучване в четвъртък установи, че само девет процента...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img