Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Петър Чобанов: Още не е ясно кой, кога и как е решил за изгонването на руските дипломати

След изслушването в парламента на службите не стана ясно кой и кога точно е взел решение за отзоваването на руските дипломати„. Това заяви пред БНТ депутатът от ДПС Петър Чобанов.

Не е ясно и как е взето това решение за експулсирането на 70 дипломати, които с техните семейства са общо около 200 души, уточни бившият финансов министър в кабинета „Орешарски“.

Припомняме, по-рано бившият външен министър и бивш посланик на България в Турция Надежда Нейнски увери, че след като е имало заседание на Съвета по сигурността към МС, значи и икономическият министър (Корнелия Нинова – б.р.) е била запозната.

Защо не е обсъдено с колективния орган – Министерския съвет, дори на закрито заседание, секретно. Конкретното решение в конкретния момент да се случи – това не е обсъдено. Защо президентът не е уведомен лично какво възнамерява министър-председателят да направи. Не получихме отговор – реален, действителен, убедителен. Защо не е уведомена прокуратурата. Ако има заплаха за националната сигурност, това решение е обосновано. Никой не ни даде конкретен отговор дали има данни за шпионаж„, изтъкна Петър Чобанов.

Той е категоричен, че продължава липсата на диалог между институциите.

Относно продължаването обсъждане на второ четене на актуализацията на Бюджет 2022 г. Чобанов смята, че правителството харчи безцелно.

На практика пренаписахме бюджета в бюджетна комисия, разумно е направен баланс, на базата на диалог. Бюджетът, който се предлага, няма фокус. Правителството харчи безцелно. Не вярваме в момента, че тези хора са способни в този парламент и в този състав да излъчат кабинет, който да е полезен за държавата, управляващите не търсят разговор с нас„, допълни Чобанов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия с 3 години

БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Елена Йончева приема номинацията от ДПС за евродепутат

В профила си във фейсбук Елена Йончева благодари на...

БСП иска оставката на Росен Желязков (ВИДЕО/ДОКУМЕНТ)

https://www.youtube.com/watch?v=KTQ4HMQ3kZg Парламентарната група на БСП за България поиска оставката на...

„Новая газета“: Кадиров е тежко болен

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е бил диагностициран с некротизиращ...

Сирия: Израелски ракети са ударили обекти на ПВО

Сирия съобщи в петък, че израелски ракети са ударили...

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Джигити с 90 км/ч над разрешената скорост засече полицията в Сливенско

Превишаване на разрешената скорост с над 90 км/ч са...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img