Петър Чобанов: Още не е ясно кой, кога и как е решил за изгонването на руските дипломати

News24sofia.eu
Views 1893
0 0

След изслушването в парламента на службите не стана ясно кой и кога точно е взел решение за отзоваването на руските дипломати„. Това заяви пред БНТ депутатът от ДПС Петър Чобанов.

Не е ясно и как е взето това решение за експулсирането на 70 дипломати, които с техните семейства са общо около 200 души, уточни бившият финансов министър в кабинета „Орешарски“.

Припомняме, по-рано бившият външен министър и бивш посланик на България в Турция Надежда Нейнски увери, че след като е имало заседание на Съвета по сигурността към МС, значи и икономическият министър (Корнелия Нинова – б.р.) е била запозната.

Защо не е обсъдено с колективния орган – Министерския съвет, дори на закрито заседание, секретно. Конкретното решение в конкретния момент да се случи – това не е обсъдено. Защо президентът не е уведомен лично какво възнамерява министър-председателят да направи. Не получихме отговор – реален, действителен, убедителен. Защо не е уведомена прокуратурата. Ако има заплаха за националната сигурност, това решение е обосновано. Никой не ни даде конкретен отговор дали има данни за шпионаж„, изтъкна Петър Чобанов.

Той е категоричен, че продължава липсата на диалог между институциите.

Относно продължаването обсъждане на второ четене на актуализацията на Бюджет 2022 г. Чобанов смята, че правителството харчи безцелно.

На практика пренаписахме бюджета в бюджетна комисия, разумно е направен баланс, на базата на диалог. Бюджетът, който се предлага, няма фокус. Правителството харчи безцелно. Не вярваме в момента, че тези хора са способни в този парламент и в този състав да излъчат кабинет, който да е полезен за държавата, управляващите не търсят разговор с нас„, допълни Чобанов.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Изгонването на 70-те руски дипломати: Като слон в стъкларски магазин

„Самото изпълнение на тези „логични действия“ беше като на слон в стъкларски магазин – некомпетентно, недалновидно, грубо изпълнено и еднолично, което е противоконституционно и нередно„. Това заяви пред News.bg Симеон Николов, директор на Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения за изгонването на 70-те руски дипломати от България.

Read More »