Песков: Указът за частичната мобилизация продължава да действа

Екип на News24sofia.eu

Това обаче не означавало продължаване на мобилизацията

Views 1249
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Указът за частична мобилизация, който руският президент Владимир Путин подписа на 21 септември, все още е в сила, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Руската служба на Би Би Си.

Освен набора на граждани за военна служба, частичната мобилизация включва и други дейности, необходими за изпълнение на задачите на въоръжените сили – това е свързано с изпълнение на задълженията на военнослужещите и други. В тази част той (указът-бел.ред.) продължава да работи.“

Самата мобилизация, според Песков, е извършена „до достигане на установената численост„.

Наборът в рамките на частичната мобилизация се извършваше до достигане на установената численост, необходима за изпълнение на поставените задачи от въоръжените сили. Министерството на отбраната съобщи, че установената численост е достигната, поради което наборът на граждани в рамките на частичната мобилизация беше спрян, завършен„, добави Песков.

В откритата част на указа бройката изобщо не е посочена, една точка е скрита (тайна), цифрата от 300 хиляди души бе посочена от руския министър на отбраната.

Въпреки факта, че втората вълна на мобилизация не е започнала, тя все още се очаква в Русия, въпреки факта, че официално властите наричат ​​всички разговори за това „слухове“.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

В грипна ваканция излизат учениците в област Пловдив

В грипна ваканция излизат учениците в област Пловдив от 25 до 31 януари, съобщават от Нова телевизия, позовавайки се на Областния оперативен щаб. До края на месеца се удължават противоепидемичните мерки, които са в сила от 19 януари, когато бе обявена и грипна епидемия в областта. Въпреки ръста на заболелите, […]