Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Пернишкият кмет готов да даде на Нинова рецептата за победа над ГЕРБ

Има една тенденция в БСП, хората, които са победили ГЕРБ да не се харесват вече. Започна се с кампания спрямо президента, сега и към мен.

Това установява кметът на Перник Станислав Владимиров по повод напрежението за втори път след местните избори с централното ръководство на партията.

От левицата се разграничиха от кмета си с позиция на Изпълнителното бюро, разпратена и до медиите, след като стана ясно, че възнамерява да вдигне такса смет в града и да реформира средствата за култура на Перник. Владимиров заяви, че нито веднъж не е бил потърсен от ръководството на партията, за да аргументира решенията си като кмет на Перник.

Явно в централата усещат заплаха от страна на хора, които са смели и се открояват на политическата сцена, е изводът на Владимиров.

По думите му и от партийната телевизия се води кампания срещу него.

В студиото на БиТиВи той остро разкритикува лидера:

Корнелия Нинова живее в неин си свят, тя си е самодостатъчна. Очертава се една тенденция, че хората, които са победили ГЕРБ, Нинова не ги харесва. Тръгна атака към президента Румен Радев, после към мен – през нашата телевизия. Очертава се подмяна на вота на избирателите, смята Владимиров.

По думите на Владимиров Нинова се опитва да печели евтини политически дивиденти.

Едновременно с това Станислав Владимиров даде недобра оценка на състоянието на партията си, в която подчерта той е отдавна, бил е секретар и е потомствен социалист – неговият прадядо е бил и народен представител.

БСП е в идейна безпътица и в организационна катастрофа.“ Годината за БСП ще се запомни с отстранявана на знакови фигури и с изключване партийни хора. „Ще запомним Нинова с евтиния PR, който се опита да направи с коронавирус кризата с опити да бъде санитарка… „Когато не си искрен и последователен, трудно може да убедиш хората, че си алтернатива, смята Владимиров.

В града се очертава недоволство срещу плановете на кметството да реформира начина на отпускане на пари за култура, както и да закрие част от структурите. Според Станислав Владимиров съкращения ще има, но за първи път се отделят толкова много пари за култура.

Идеята е бюджетът да е 500 000 лева и на състезателен принцип да има част за финансиране. Различни гилдии са си запазили едни територии и не трябва да променяме нищо. Културата не са заплатите, не са щатните бройки, а духът на всеки един град. По думите му промяната е нужна, защото по този начин ще се дават пари за реални проекти. „Със сигурност ще закрием някои щатни бройки, които не носят полза за културния живот, каза Владимиров.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Депутатите в комисия държат Асен Василев далеч от парите в енергетиката

Енергийната комисия в НС взе решение за възлагане на...

Сраженията около болница Ал-Шифа продължават

Израелските сили и палестински бойци влязоха в близки сражения...

Киев иска от НАТО повече ПВО след руските атаки по енергийната инфраструктура

Киев призова западните си съюзници в Алианса да доставят...

Сарафов и Илиана Кирилова хвалят СРП за добрата работа

Изпълняващият функциите административен ръководител на Софийска районна прокуратура Светлана...

ООН призова Великобритания да не изпраща мигранти в Руанда

Комитетът по правата на човека на ООН призова в...

Бандите в Хаити са убили над 1500 души от началото на годината

Насилието на банди в Хаити е причинило смъртта на...

Агенцията за сигурност на Полша разследва проруски инициативи и медийни кампании

Полската агенция за вътрешна сигурност (ABW) съобщи в четвъртък, че е...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ройтерс: Какво знаем за афганистанския клон на „Ислямска държава“, ударил Москва

"Ислямска държава" - провинция Хорасан (ISIS-K) е регионален клон на...

Георги Свиленски: ГЕРБ и ПП-ДБ загубиха 9 месеца на България

Загубихме 9 месеца. ГЕРБ най-накрая хвърлиха кърпата. Стана ясно,...

Столична община планира модернизация на осветлението в 14 района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на...

500 социалисти са се присъединили към БСП от началото на 2024 г.

Днес на общинската конференция на БСП в Етрополе лидерът...

Радан Кънев: Нови избори могат да имат непредвидими последици

На път сме да извършим непростим политически грях с...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img