Пеевски внесе съдебен иск в САЩ да го махнат от списъка „Магнитски“

Views 10206
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Депутатът в 47 Народно събрание от ДПС Делян Пеевски е завел съдебен иск пред съдебна институция в САЩ за отмяна на наложената му санкция по закона „Магнитски“, съобщиха от пресцентъра на Движението за права и свободи.

От партията уточняват, че искът е срещу Държавния департамент, Министерството на финансите на САЩ и Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC).

От ДПС допълват, че в него се посочва, че липсват каквито и да било доказателства за неправомерни действия на Делян Пеевски и че до момента американската администрация не е предоставила такива доказателства на неговите адвокати, въпреки многократно отправените искания за това.

От Движението за права и свободи информират, че според юридическите представители на Пеевски от „Morgan, Lewis & Bockius“ това е съществено нарушение, което прави санкцията незаконосъобразна и нарушава правото на защита му.

Припомняме, че на 2 юни 2021 г. САЩ обявиха трима българи, които попадат под санкциите на Глобалния закон Магнитски – Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Димитров Желязков.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Писателят Салман Рушди е нападнат в Ню Йорк (ОБНОВЕНА)

Салман Рушди, авторът, чийто роман доведе до смъртни заплахи от Иран през 80-те години на миналия век, беше нападнат в петък, докато се подготвяше да изнесе лекция в Западен Ню Йорк, предаде Associated Press Репортер на агенцията е станал свидетел как мъж е нахлул на сцената в института Чатокуа и […]