Пътят в Братаница – безопасен според АПИ (ВИДЕО)

Пътните знаци и маркировка били изрядни

Прочитания 1142
0 0
Снимка: архив БГНЕС

На второкласния път Братаница – Велинград в урбанизираната територия на село Братаница са монтирани необходимите пътни знаци и е положена хоризонтална маркировка. Това заявяват от Агенция „Пътна инфрастуктура“, цитирани от bTV.

Припомняме, че вчера на въпросния път полицай със служебния си автомобил блъсна 8-годишно дете на пешеходна пътека. По-късно то почина.

Местните хора настояват да се обезопаси пътният участък.

Причината е, че на него за втори път се случва тежък инцидент, след като трафикът между Пазарджик и Септември е пренасочен през Братаница заради ремонт.

От АПИ поясняват, че непосредствено преди пешеходната пътека е въведена забрана с пътни знаци за изпреварване и в двете посоки, а осовата линия е непрекъсната.

Те посочват и че пътната маркировка на пешеходната пътека е била подновена миналата есен и е видима през деня, а скоростта на движение в населеното място е ограничена до 50 км/ч.

Проверка на място на служители на Областното пътно управление в Пазарджик е установила, че действащите нормативни изисквания за осигуряване на безопасност на движението по второкласния път са спазени.

От АПИ предлагат в дългосрочен план като възможна мярка за намаляване скоростта по републиканските пътища в населените места е поставянето на камери за скорост на входа и изхода.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Алекс Димова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

На дело за грабеж, продължило 24 г., се натъкна Инспекторатът към ВСС

Едно от най-продължителните производства