Патриотите внасят ред в хаоса с частните линейки

Прочитания 575
0 0
Снимка: БГНЕС

Частните линейки, работещи извън обхвата на спешната помощ, да се впишат в регистър и да подлежат на контрол. Законопроект за това е внесен от Валери Симеонов и народни представители от НФСБ и ВМРО, с който те се противопоставят на хаоса, който цари в сектора.

В България няма наредба, която да регулира превоза на болни и ранени лица, извън обхвата на спешната помощ, и всички линейки остават извън контрол на своята дейност. Депутатите се позовават на над 100 сайта, които предлагат този вид услуга в интернет, като от направената от тях проверка – всички те работят в сивия сектор. Според патриотите нелегалните линейки в страната надхвърлят 180, като само в София те са 55. От НФСБ посочват и примерни случаи за липса на отговорност и контрол, при които има злоупотреби и дори и починали хора.

Промените предвиждат „Автомобилна администрация“ да води и поддържа регистър на лицата, превозващи болни и ранени. Предвиждат се и редица изисквания – като задължително наличие на професионално компетентни лица – медицински екипи, технически лица, диспечерски пункт, експлоатационен център, въвеждане на задължителни застраховки и изисквания за финансова стабилност.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След 9 месеца криза с близо 8.4 млрд.лв. растат депозитите на граждани и фирми

Пандемията и свързаните с нея ограничения безспорно са кошмар за много фирми и граждани. Но информацията, която дава БНБ за края на 2020-а, показва, че поне за част (и то явно немалка) от бизнеса и населението ситуацията далеч не изглежда трагична. Ето какво пише в паричната статистика на БНБ за дванадесетте […]