Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Патриотичен фронт – само под знамето на „Възраждане“

Снимка: БГНЕС

Общ патриотичен фронт или коалиция ще има, но ще бъде под знамето на „Възраждане“. Така лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отговори на въпрос на News.bg как би коментирал призива на Красимир Каракачанов за обща патриотична коалиция, която да се яви заедно на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Няма как да направим коалиция с тях„, категоричен бе Костадинов, като от партията получили много предложения за коалиция, но ги отказали. Единственото публично предложение за обща коалиция било от НФСБ, но от „Възраждане“ категорично го отказали. Предложението дошло още по времето, когато от партията на Валери Симеонов били във властта.

Категорично няма как да разговаряме с такива хора, още повече, че самите им избиратели избират „Възраждане“.

Костадин Костадинов не смята, че хората, които трябва да бъдат в затворите, имат моралното право да предлагат коалиции или обединение. Хора, които твърдят, че са патриоти трябва да го доказват и на дела, настоя Костадинов.

По думите му ВМРО са всичко друго, но не и патриоти – те защитават чужди национални интереси.

Той смята, че патриотизмът не трябва да бъде софра, от която се храниш с мазни пръсти.

Според Костадинов целта на ВМРО и другите патриотично формации е да влязат в Народното събрание, за да имат малко повече депутатски имунитет.

Костадин Костадинов е сигурен, че „Възраждане“ ще влязат в 46-тия парламент, защото нямало да стане фалшификация с машините за гласуване, както на парламентарни избори на 4 юли.

„Възраждане“ няма да правят коалиция за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. От партията дори направили национално допитване сред сподвижниците си, като само 2-3% декларирали, че искат коалиция. „Възраждане“ е единствената политическа и обществена организация, която се съобразява със своите избиратели, ние сме техни служите и работим за тях. Ако кажат, че искат коалиция, ще направим, но ако кажат, че не искат – няма да бъде направена коалиция„, подчерта Костадинов.

Той недоумява как досега не се е намерил нито един от сериозните политически фактори да говорят за нормализация на държавата, за отпадане на противоепидемичните мерки и нормални отношения с Русия.

От ПП „Възраждане“ настояха за пълно отпадане на всички противоепидемични ограничителни мерки и нормализация на държавата.

На пресконференция в БТА лидерът на партията Костадин Костадинов настоя за премахване на маските и носенето им закрито или открито. Който иска да носи маска не бива да му се пречи, но не бива да бъде задължително, отбеляза той.

Костадинов обясни, че до голяма степен нормализацията в страната се случва. На практика това, което било преди няколко месеца и всичко, което минавало под шапката на пандемията било в историята.

„Възраждане“ настоя да бъде спряна агресивната медийна кампания за пропагандиране на ваксинацията. Колко точно пари са похарчени за вноса на ваксините и колко струва на българските данъкоплатци, запита Костадинов.

Той настоя служебното правителство да защити българската позиция в придвижването в ЕС за това дали някои е ваксиниран или не е ваксиниран. „Възраждане“ счита, че единственото предимство на страната в ЕС е, че можем да пътуваме безпрепятствено навсякъде в Европа. България трябва да бъде гласът на здравия разум и трябва да започне да се пропагандира от днес, призова Костадин Костадинов.

Очакванията към служебния кабинет са високи и „Възраждане“ гледат критично към работата му. „Възраждане“ одобряват действията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, но ако от партията на Костадин Костадинов управлявали България, началниците на полицията щели да бъдат уволнени и арестувани, включително с главния прокурор Иван Гешев.

/Източник: News.bg.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Огромен антибългарски надпис изникна в Скопие

Столицата на Северна Македония осъмна с антибългарски графити и...

Иран твърди, че е предупредил САЩ за атаката срещу Израел

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян каза...

БНБ отново предупреждава за телефонни измами от името на банката

За продължаващи телефонни измами от името на БНБ съобщава...

Помогни си с „Помогни ми“ – мобилно приложение за жертви на насилие у дома (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=SAxvUl8XH5c Пострадалите от домашно насилие вече могат да се обръщат...

Пуснаха от ареста бездомника, обвиняем за оскверняването гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ/ВИДЕО)

Твърди, че не краде. Не е осъждан. Роден е в Добрич, Учил е до пети клас, работил е по гробищата

Мая Манолова и Ваня Григорова отрязаха Левицата

Левицата се явява във формат на коалиция

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пълна смяна на министри в МВР и в правосъдното ведомство

Трима нови заместник-министри са назначени със заповед на служебния...

Си Ен Ен: Израел забавя офанзивата в Рафах

Бени Ганц настоява за ясен военен отговор

Стрелба и нападения с нож в мол в Сидни (ВИДЕО)

Нападател, който наръга смъртоносно с нож петима души в...

Двама мъже задигнаха пазарни колички от супермаркет в Бургас

Двама 21-годишни мъже са хванати за кражба на две...

ЕК ни помага да повишим обществената информираност за приемането на еврото

България и Европейската комисия сключиха споразумение за партньорство за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img